Станимир Стоилов е най-успешният треньор в модерната история на Левски.

...
Станимир Стоилов е най-успешният треньор в модерната история на Левски.
Коментари Харесай

Време е за светотатство

Станимир Стоилов е най-успешният треньор в модерната история на Левски. И това е безспорен факт, който никой не може да отхвърли. Обединителна фигура, донесла толкоз доста наслада на " сините " почитатели, че още приживе може да го обявим за клубна легенда от най-голям сан.

Поради този собствен статут, Мъри си завоюва безконечен заем на доверие от левскарската общественост. Всяко взето решение е вярно и не предстои на никакво подозрение. Критиката по негов адрес се счита за грях към " синята " вяра.

" Но стига ми тая премия, за Левски да няма премия! "

Звучният пестник върна клуба няколко години назад

Е, в този текст ще има няколко реда " синьо " осквернение...

Нека се си изясним нещата. За разлика от други, този текст няма за цел да слага работата на Стоилов под въпрос. Точно назад. Мъри би трябвало да продължи задачата си в Левски, тъй като той е последният поръчител, че този клуб ще има късмет да изплува от блатото на посредствеността, в което се намира последната декада. Пък даже и срамният антирекорд да продължи...
 Снимка 594803
Източник:

Проблемите са други. Те се коренят най-много в държанието на " синия " старши-треньор. Може да намерим и разумно пояснение, само че ще подходим малко по-първично. И незабавно изстрелваме следното - " Стоилов се излага ". Определено това не е оня Мъри, който всички ние познаваме!
 Ореолът падна! Призиви „ оставка “ към Мъри Стоилов
Ореолът падна! Призиви „ оставка “ към Мъри Стоилов

Фенове изнервени от обстановката

По време на " златния " първи интервал, Левски също изпитваше игрови компликации под управлението на Стоилов. Оправданията тогава обаче липсваха. Онзи Мъри търсеше проблемите само в своя тим, не се оправдаваше с терени, климатични условия или грубостта на противника. Беше извънредно самокритичен към себе си. Приемаше и непозната рецензия...

Да вземем случаен сезон, да кажем 2005/2006, когато " сините " стават първенец на страната, с три точки повече от безконечния противник ЦСКА. Тогава в класическата " А " група са отбори като Родопа (Смолян), Марек (Дупница), Беласица (Петрич). Спомняте си какви бяха, а и още за жал са " Бончук ", " Цар Самуил " и така нататък Левски обаче печели две от трите си визити на гореспоменатите съперници. На 19 февруари 2006 година в София пък е измерена температура от 14 градуса. Е, очевидно не е единствено до изискванията...

Стоилов има право да бъде с високо самочувствие, само че от време на време то му изиграва неприятна смешка. Нелогично е да недоволстваш от зимните условия в страна, където снегът през януари, февруари и март се приема за нещо обикновено.
 Снимка 582403
Източник:

Защо тогава се избира стадион " Ивайло " за домакинство на мача с Черно море, а не арената в Разград да вземем за пример, където има нужното отопление, пък и задоволително почитатели на Левски? С какво през вчерашния ден беше отговорно " Гнездото " на " орлетата ", че Роналдо не може да уцели празния ъгъл от няма и метър? Нужен ли е лагер в Дубай на 25 градуса, като тук температурите могат да паднат под 0 и тотално да затрият всичко научено през дните в ОАЕ?

И това е единствено на повърхността. Серията на Левски стартира, още когато ходихме по къси гащи. Достатъчно неудачи имаше и на " Герена ", където изискванията за игра са съвършени. Оправданията за ограничавания кадрови капацитет също леко издишат. Окей, " сините " нямат дълга аварийна пейка, само че какво да кажем за тази на Славия, примерно. Загорчич постоянно добавя групата с куп юноши и най-после се оказва, че " белите " са с четири точки повече по отношение на своя най-стар столичен конкурент.
 Настоящата отрицателна серия на Левски е по-лоша даже от тази през 1963 година
Настоящата отрицателна серия на Левски е по-лоша даже от тази през 1963 година

Още един позор за " сините "

Заради това, че някои неща се премълчават, единствено тъй като по този начин е споделил Стоилов, ставаме очевидци на куп странности. Ники Михайлов беше " замразен " след фиаското с Хамрун, единствено с цел да започва против Черно море и в този момент отново да бъде запратен в " царството на сенките ". Марин Петков бива забит цялостен мач като флангови бранител против Пирин, вместо като подобен да играе Хосе Кордоба, а в центъра на защитата до Ноа Сонко Сундберг да застане Келиан ван дер Каап. И в случай че се върнем на Петков, на него по този начин и не му се откри позиция цялостен сезон!

Ами Анте Блажевич? Гледал си го, довел си го в клуба и го затриваш след единствено ЕДИН МАЧ! При това за неточност в дуел от първия кръг за сезона. Ако се мереше с идентичен критерий, то някои от актуалните титуляри към този момент трябваше да бъдат единствено спомен от футболната история на Левски. Младият нападател Борислав Рупанов пък не бе извикан за лагера в Дубай, само че пък трябваше да влиза на пожар против Черно море. Разчита ли се на това момче, или не? Говори се, че Левски може и с юноши, само че пък се задава следващият чужденец...

Просто тези неща би трябвало да бъдат казани. Понякога да бъдеш коректив е неблагодарна работа, но тези мисли витаят освен в моето журналистическо схващане. Доста дълго време ангажираните със " синия " клуб се правихме на прелестно ощипани и сякаш не обръщахме внимание на поредицата от притеснителни сигнали.
 Снимка 570085
Източник:

Пределно ясно е, че Стоилов мисли за оцеляването на клуба. Ще води борбата до самия край. Всички имат потребност от подобен военачалник. Време е обаче, генералът да се вслушва в препоръките на своя щаб. Да си напомни тези " златни " години от първото десетилетие на 21 век, когато оправданията липсваха. Имаше единствено работа, верен футбол и победи!

Такъв Мъри желаеме!
 Пострадалият Христофор Хубчев: Срам ме е от тези сякаш левскари!
Пострадалият Христофор Хубчев: Срам ме е от тези сякаш левскари!

" Не им пука за клуба "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР