Станаха ясни носителите на наградите за култура през 2023 г.

...
Станаха ясни носителите на наградите за култура през 2023 г.
Коментари Харесай

Връчиха наградите за култура на името на д-р Цибрански в Лом

Станаха ясни носителите на премиите за просвета през 2023 година на името на доктор Хернани Цибрански в Лом. Отличията бяха връчени от Русиян Цибрански, който дружно с другите наследници и другари на Маестрото, обезпечава наградния фонд на " Обществен фонд - Лом ". 
Танцова групировка „ Усмивка ”, с началник Вася Александрова, и младежката театрална групировка „ Nonet+ ”, с началник Лилия Богданова и хореограф Анна Иванова, към СУ „ Димитър Маринов ”, бяха удостоени с премията за „ музикално-драматично изкуство ”.
Ученическите обединения бяха наградени за тяхната сполучлива креативна активност през годината и получените влиятелни награди от участията им в разнообразни национални състезания и фестивали. В раздел „ инструментално изпълнителско майсторство ” премията получи Цветан Василев за неговата дългогодишна активност като музикант, композитор и експерт в областта на звукозаписа. С оценката за изобразително изкуство беше удостоена Даниела Константинова, преподавател по изобразяване, авангарден художник, чиито произведения имат ценители на изобразителното изкуството от целия свят.
Тази година бяха връчени и три награди в раздел „ публицистика и литература ”. Отличия получиха Ангелина Емилова, създател на поетични книги, монографии и публикации, отдадени на исторически събития и личности; Борян Никифоров, културен деятел, написал биографични книги за живота и творчеството на Хернани Цибрански, Горан Струнджев и Йордан Алексиев, видни ломски музикални педагози; Жана Замфирова за нейните фотоси и изявления във фейсбук, отдадени на предишното и сегашното на Лом. За важен дарителски принос за реализиране на културните действия и дейна гражданска позиция бе награден нотариус Станислав Станчев. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР