Стана ясна причината за пламването на маймунската едра шарка в

...
Стана ясна причината за пламването на маймунската едра шарка в
Коментари Харесай

СЗО с шокираща причина за маймунската шарка. Огнището

Стана ясна повода за пламването на маймунската едра шарка в Европа.Висш консултант на Световната здравна организация заяви, че болестта е тръгнала поради рисковото полово държание при две неотдавнашни всеобщи събития в Европа, заяви Асошиейтед прес.

В изявление за организацията, доктор Дейвид Хейман, който е оглавявал отдела за незабавни случаи на СЗО, декларира, че водещата доктрина, обясняваща разпространяването на заболяването, е предаването по сексуален път измежду гейове и бисексуални мъже на две рейв празненства, извършени в Испания и Белгия.

„ Знаем, че маймунската шарка може да се популяризира, когато има непосредствен контакт с лезиите на някой, който е инфектиран. Изглежда, че половият контакт към този момент дефинира това предаване “, сподели Хейман.

Този факт бележи доста отклоняване от типичния модел на разпространяване на заболяването в Централна и Западна Африка, където хората са заразяват най-вече от животни като диви гризачи и примати, а  огнищата не се популяризират отвън ареала.

Към днешна дата СЗО е записала повече от 90 случая на маймунска шарка в няколко страни, измежду които Англия, Испания, Израел, Франция, Швейцария, Съединени американски щати и Австралия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР