Стана известно, че Военновъздушните сили (ВВС) на предпочетоха да закупят

...
Стана известно, че Военновъздушните сили (ВВС) на предпочетоха да закупят
Коментари Харесай

Защо Индонезия си купи от по-скъпите американски изтребители вместо по-евтините руски?

Стана известно, че Военновъздушните сили (ВВС) на избраха да закупят американски изтребители F-15 вместо съветските Су-35, макар че първите са по-скъпи. Каква е повода за този избор, пита изданието " Военное обозрение ".

Както пишат Средства за масова информация, на 11 февруари Джакарта подписа контракт за закупуването на 36 тежки изтребителя F-15. Експерти настояват, че Индонезия е направила този избор не поради бойните качества на американските изтребители.

Интересното е, че основата на индонезийския въздушен парк се състои точно от тежките Су-27 и Су-30, допълнени от леките F-16. Освен това, индонезийските Военновъздушни сили разполагат с механически благоприятни условия за обслужване на Су-35. Един от най-важните фактори също по този начин е и цената. Американският F-15 ще коства на Индонезия 386 милиона $, до момента в който съветският - единствено 78 милиона $.

Въпреки това Джакарта избира обаче американската бойна техника. Експерти пишат, че това става заради икономическия напън на Вашингтон. Твърди се, че Съединени американски щати заплашват Индонезия с стопански наказания.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР