Стан Вавринка се завърна на корта в края на март

...
Стан Вавринка се завърна на корта в края на март
Коментари Харесай

Той е отново тук: Вавринка е на първи 1/2-финал от над 2 години след драма в Мец!

Стан Вавринка се завърна на корта в края на март след повече от едногодишна пауза, само че дълго време бе надалеч от най-хубавата си форма и броят на загубите му непрестанно растеше. Мнозина се съмняваха, че в миналото въобще швейцарецът ще успее да се завърне на равнището, на което бяхме привикнали да го виждаме преди няколко сезона, само че през актуалната седмица трикратният първенец от Шлема сполучливо опровергава всички тези подозрения и откакто през вчерашния ден повали досегашния номер едно Даниил Медведев, през днешния ден Стан взе скалпа и на Микаел Имер в близо тричасова борба в Мец, приключила с крайното 6:4 4:6 7:6(5). Така той си резервира място в полуфиналната фаза на АТР конкуренция за първи път от повече от 2 години насам, като в борба за класиране на финала ще се изправи против Холгер Руне или Александър Бублик.

От самото начало на срещата шведът изпитваше усложнения от линията за начален удар, от които Вавринка незабавно се възползва, с цел да осъществя ранен пробив и да поведе с 3:1. Носителят на три " мейджър " трофеи резервира едно устойчиво равнище на игра в хода на цялата откриваща част и безпроблемно запази преднината си до самия завършек на сета, с цел да си обезпечи преимущество в общия резултат.

Вторият сет предложи доста по-голяма конспирация, защото Имер стартира да играе все по-агресивно и да слага напрегнат противниковия сервис. Макар на няколко пъти Вавринка да сподели темперамент, спасявайки брейкболи с отлични осъществявания, то в осмия гейм пробивът в сметката на шведа бе факт. Впоследствие швейцарецът се възползва от напрежението, сковало ръката на съперника, и реализира мълниеносен рибрейк, но незабавно по-късно нов пробив на по-младият състезател от двамата изравни обособените елементи.

Третият сет още веднъж бе изпълнен с голям брой първокласни разигравания, като всеки от състезателите играеше на лимита на опциите си. Умората даде своето отражение върху играта на 37-годишния Вавринка, който в края на частта позволи да загуби извоюваната по-рано преднина от пробив, и паритетът в резултата се възвърна за 4:4. Последваха няколко рутинни гейма за сервиращите и по този начин се стигна до съдбоносен тайбрек, в който от първите точки швейцарецът пое надзор и с помощта на солидното си показване от дъното на корта съумя да опази задатъка си и да доближи до крайната победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР