Стан Вавринка определено е далеч от нивото, на което сме

...
Стан Вавринка определено е далеч от нивото, на което сме
Коментари Харесай

Горчиво завръщане за Вавринка в Париж: Беше спрян от световния №139 в тричасова битка

Стан Вавринка несъмнено е надалеч от равнището, на което сме привикнали да го виждаме, само че с всеки минал мач след завръщането си дава мотиви на оптимизъм на своите почитатели. Преди седмица Стан доближи до 1/8-финалите в Рим, само че през днешния ден нещата не протекоха по мечтания за него метод, откакто напусна Откритото състезание на Франция още на старта. Шампионът от 2015-та направи мощен старт, само че силите му не доближиха, с цел да задържи равнището си, и той бе спрян от локалния тенисист Корентен Муте в мач, траял малко под 3 часа - 2:6 6:3 7:6(2) 6:3.

Вавринка започва обещаващо дуела и съумя бързо да вземе преднина в резултата, откакто открадна още втория сервис гейм на французина. Бившият първенец в Париж организираше по примерен метод всяка една акция към отсрещната страна на мрежата, а пък до този миг бе изгубил единствено четири точки от линията за начален удар - 4:2. Последваха нови мощни минути за швейцареца и след още два гейма в актива му, сетът отиде в негова изгода.

Stanimal™️ |
— Roland-Garros (@rolandgarros)
През втората част функциите се размениха и Муте сподели проблясъци в самото начало, които му разрешиха да материализира третата точка за брейк, до която доближи в хода на мача - 3:1. Нисичкият французин ловко успяваше да опази задатъка си, като в същото време ограничаваше до най-малко опциите на противника си. Световният номер 139 мина пред един сложен гейм в края, само че развоят от него бе позитивен и по този начин паритетът в обособените елементи бе налице.

Третият сет също стартира по-добре за локалния играч. Муте показва чудесно напредване по корта, а в добавка на това вкара в деяние един от своите специалитети - късите топки, които нарушаваха ритъма на именития му противник. По този метод левичарят се добра до пробив на нула, с който поведе с 5:3. Сервирайки за удвояването на преднината си обаче, Муте се пропука и това даде отлична опция на Вавринка да се задържи в сета. Последва равнене на геймовете и тайбрек, в който някогашният номер 67 имаше цялата самодейност, и в последна сметка излезе напред в общия резултат.

Here, there, everywhere
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР