Стафидите, кайсиите, сините сливи и фурмите са обявени за най-полезните

...
Стафидите, кайсиите, сините сливи и фурмите са обявени за най-полезните
Коментари Харесай

Жена всеки ден яде сушени плодове, вижте какво се случи с тялото ѝ

Стафидите, кайсиите, сините сливи и фурмите са оповестени за най-полезните сушени плодове, съобщи диетологът Людмила Микитюк. В тези сушени плодове има повече фибри, витамини и минерали, в сравнение с в пресните плодове. Това разрешава да се задоволи огромна част от нужния дневен банкет на потребни субстанции. Стафидите, да вземем за пример, съдържат доста магнезий и витамин В, което ги прави незаменими помощници против високото кръвно и възпалителни процеси в организма.

Сините сливи може да се употребяват като естествено слабително средство. Те съдържат доста калий, фибри, витамини А и К. Полезни са за профилактика против сърдечно-съдови болести, а с помощта на огромната централизация от бор, оказват помощ и в битката с остеопорозата, акцентира диетологът.
 Тази храна е същинско знамение за здравето на мозъка Тази храна е същинско знамение за здравето на мозъка
Екип от учени от университета в Бордо, Франция, откри връзка сред появяването на мозъчни болести и количеството употребявана риба. Авт...

Фурмите съдържат доста желязо, фибри и калий. Те са водач измежду антиоксидантите и могат да обезвреждат вредите, нанесени от свободните радикали. Препоръчват се за консумация от страна на бременни дами в последните месеци на бременността, защото фурмите оказват помощ за разширението на маточната шийка.

Сушените кайсии са богати на витамини А и С, калий и фибри. Консумацията на този сушен плод може да обезпечи до 47% от дневната норма на витамин А, който е извънредно потребен за кожата и очите.

В тези четири лакомства се съдържат доста полифеноли, които са мощен антиоксидант, описа Микитюк, само че предизвести, че би трябвало да се внимава с количествата, защото са доста калорични.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР