Стачка на служителите по сигурността и наземните служби спря десетки

...
Стачка на служителите по сигурността и наземните служби спря десетки
Коментари Харесай

Стачки отмениха полети в Германия, очакват се смущения и в жп транспорта

Стачка на чиновниците по сигурността и наземните служби спря десетки полети на две огромни немски летища в понеделник, съобщи " Ройтерс ".

Летище Берлин-Бранденбург анулира всички заминавания и съобщи, че някои кацания също ще бъдат наранени, откакто синдикатът " Ферди " прикани чиновниците по сигурността да стачкуват до среднощ. Беше планувано да се осъществят почти 240 полета.
Както и други страни, най-голямата стопанска система в Европа претърпя многократни разстройства поради, защото работещите упорстват за по-високо възнаграждение и, с цел да се оправят със скока на разноските за живот. Докато чиновниците в обществения бранш реализираха съглашение за нов групов трудов контракт след четвърти кръг от договаряния през уикенда, " Ферди " разгласи нова вълна от железопътни стачки в пет федерални провинции, които ще се състоят в сряда.

Служителите от частната Aviation Handling Services Hamburg (AHS), които се занимават с чекиране, качване на борда и изгубени и открити предмети за редица самолетни компании, в това число " Луфтханза ", на летището в Хамбург, също оповестиха 24-часова стачка с малко предупреждение.

Не се чака да бъдат наранени нито идващите, нито полетите, обслужвани от други компании, обявиха от летището в Хамбург. AHS трябваше да обслужи 84 от 160 заминаващи полета в понеделник.

Миналата седмица летищата в Дюселдорф, Хамбург, Кьолн-Бон и Щутгарт бяха наранени от.

 Стачки и дефицит на самолети може да помрачат летните пътувания Стачки и дефицит на самолети може да помрачат летните пътувания

В настрана изказване в понеделник " Ферди " разгласи стачка на 5 хиляди железопътни чиновници, които упорстват за нарастване на заплатите от 550 евро на месец.

" Служителите и техните фамилии бяха мощно наранени от неотдавнашните нараствания на цените ", сподели договарящият от " Ферди " Фолкер Нус. " Има потребност от доста нарастване, с цел да се поемат възходящите разноски. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР