SSD дисковете са все по-предпочитани, тъй като ги догониха по

...
SSD дисковете са все по-предпочитани, тъй като ги догониха по
Коментари Харесай

500 GB SSD вече е абсолютният минимум за потребителите


SSD дисковете са все по-предпочитани, защото ги догониха по цени твърдите дискове, а в това време са по-бързи (снимка: Samsung)

Някои трендове на пазара за памети през изтеклата година могат да изненадат потребителите, които нямат наблюдения от позиция на производството. На тях обръща внимание Никита Александровски – CEE управител основни клиенти в Samsung Memory.

Едно от нещата, които ще се харесат на потребителите в доста от европейските страни, е поевтиняването на паметта през първото тримесечие на 2023 година. Това се случи заради свръхпредлагане на NAND памет, което разреши на производителите да отговорят на желанията на клиентите без да подвигат цените, разяснява Александровски.

Тази позитивна наклонност в цената на SSD дисковете ги приближи до обичайните HDD дискове. Имайки опция да купят по-добър артикул на сходна цена, потребителите все по-често избираха SSD, като спадът на цената спомогна за заменяне на остаряващата технология.

Купувачите избираха освен по-бързи дискове, само че и такива с по-висок потенциал. Според наблюденията на Александровски, 500 GB е абсолютният най-малко за актуалния консуматор. Но въз основа на трендовете в продажбите на по-големи дискове, може да се чака, че в бъдеще най-популярни ще станат дисковете с потенциал от 1 и 2 TB.

През 2023 година купувачите на памети избираха освен по-бързи дискове, само че и такива с по-висок потенциал, показа Никита Александровски, Samsung Memory
(снимка: Samsung)

Тенденцията към по-голямо бързодействие и потенциал се отнася и за портативните дискове: макар облачните решения Samsung следи несъмнено възобновление на тези устройства. Това може да се дължи както на по-голямата им скорост (модерни SSD), по този начин и на по-големия им потенциал – новият диск Samsung T5 EVO, да вземем за пример, предлага до 8 TB дисково пространство.

Трябва също по този начин да се подчертае и по-голямата осведоменост на потребителите, които, като се изключи че имат по-лесен достъп до информация, ценят сигурността и контрола върху техните документи и памет.
още по темата
Нараства ползата и към картите памет. Те се употребяват като спомагателни артикули за по-голям брой устройства. Нужни са освен за мобилни телефони и камери, само че и за автомобилни камери, камери за видеонаблюдение, портативни игрални конзоли и дронове. Тези устройства стават все по-популярни, заради което се усилва търсенето на профилирани карти памет за експерти.

Промени се и потреблението на карти в „ обичайните ” специалности. Това може да се види при фотографите, които се отнасят към картите като към фотографски филми – употребяват ги единствено един път и в никакъв случай не изтриват фотосите, т.е. картите памет се употребяват както за настояща работа, по този начин и за предпазване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР