Сряда е работен ден, аргументът за празници не го разбирам.

...
Сряда е работен ден, аргументът за празници не го разбирам.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Изборите през април са повторение на тези през октомври

Сряда е работен ден, аргументът за празници не го разбирам. Празник е Възкресението и след него. Не виждам за какво да отлагаме каквото й да било след празниците. Това съобщи за  " Фокус "  социологът Първан Симеонов във връзка подписания декрет от държавния глава Румен Радев, който привиква новите народни представители на Велика сряда.

Според Симеонов президентът ясно демонстрира с този жест, че този път няма никакво желание да се доверява в такава степен на партиите и добави, че, в случай че те не покажат опция за някаква форма за сформиране на държавно управление, очевидно ще се върви към нови избори още през лятото.

" Ако този път няма явни разновидности при първи и втори мандат, би следвало да има опит за трети мандат и малко по-стегнато да се върви към избори, в случай че и това не стане. Едни нови избори през лятото могат повече да развържат обстановката ", уточни социологът. 

По думите му на едни нови избори този, който е почнал да пада, ще продължи да пада, а този, който е почнал да пораства, ще продължи да пораства.

" Колкото по-бързи са изборите, толкоз по-ограничен може да е растежът на " Възраждане “. И колкото по-бързи са изборите, толкоз повече може да се продължи спадът в Политическа партия и Демократична България. Т.е. при едни избори през юли ние можем да имаме една по-различна политическа обстановка. Това е смисълът на едни нови избори през юли.

 Защото сегашните избори бяха нещо като повтаряне на изборите през октомври – с по-силно " Възраждане “, само че в общи линии с някаква преднина на ГЕРБ пред либералите ", уточни Първан Симеонов.

" Ако има избори през юли, което е доста неловко време за либералите, тъй като не са изключително дейни през летните месеци, в случай че не вършат митинги, можем да имаме по-различна политическа обстановка - по-нисък резултат на Политическа партия и Демократична България, по-консолидирана поддръжка за " Възраждане “ и вероятно различен стадий ", разясни той.

Социологът бе безапелационен, че изборите на 2 април са били по-скоро повтаряне на тези през октомври.

Относно идния избор за ръководител на новия парламент и дали новите депутати ще реализиран консенсус по-бързо от предходния път, Първан Симеонов сподели, че заобикаля да мисли по тематиката и няма предпочитание да следи тези елементи като ги намира за маловажни от политическа позиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР