Срещу минимум 10 празни бирени опаковки от бира за рециклиране

...
Срещу минимум 10 празни бирени опаковки от бира за рециклиране
Коментари Харесай

Пиринско и Екопак България се обединяват „Заедно за природата“ за трета поредна година

Срещу най-малко 10 празни бирени опаковки от бира за преработване столичани и посетители на града могат да получат гратис три бутилки Пиринско питие
На 29 септември в София Пиринско и Екопак България провеждат огромна акция за поощряване на разделното събиране на бирени опаковки и преработването им. Инициативата е под наслов „ Заедно за природата!” и се организира за трета поредна година като част от политиката на Пиринско за стабилно развиване и корпоративна обществена отговорност. Нейната цел е да насочи вниманието на обществото към персоналния образец във връзка с околната среда, да насърчи разделното събиране и преработване на бирени опаковки, както и да изтъкне екологичните изгоди от бирените опаковки за многократна приложимост.
В събота, 29 септември, от 13:00 часа, в Княжеската градина всеки искащ може да върне празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) за преработване и против най-малко 10 ще получи еднократно 3 бутилки Пиринско питие. Всеки участник онлайн ще има и опцията да стане съпричастен към двете зелени дела, с които Пиринско и Екопак България се свързват в партньорство.
Екип от Екопак България ще коментира в елементи на всички гости изгодите от преработването посредством интерактивни игри, филми и просветителни стратегии.
След 16 ч. за посетителите на събитието ще пеят Бандата на Пецата и рок-легендата Милена.
Инициативата в София е част от дълготрайна национална акция, в границите на която ще се проведат серия от събития в определени градове в страната, които предизвикват разделното събиране на бирени опаковки, рационалното потребление и запазване на естествените запаси. По време на акцията през 2017 година над 4000 жители и посетители на София, Шумен и Благоевград предадоха за преработване близо 30 000 бирени опаковки.
За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва многообразие от първокласни бири – националните Пиринско питие и Шуменско питие, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, френската Kronenbourg Blanc, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко типа хмел, американската Brooklyn Lager с изявен малцов темперамент, както и Birell – бира без алкохол. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – любеница, ябълка, круша и боровинка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР