Срещата на парламентарната група на Продължаваме Промяната - Демократична България

...
Срещата на парламентарната група на Продължаваме Промяната - Демократична България
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново в спор, не могат да се разберат кога ще бъде срещата с Мария Габриел

Срещата на парламентарната група на " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) с Мария Габриел, номинирана за министър председател от ГЕРБ-СДС, ще се състои в петък. Първоначално срещата беше планувана за на следващия ден, само че ще се организира в петък, оповестяват от пресцентъра на ПП-ДБ.

Те показват, че смяната се постанова, с цел да могат в срещата да се включат и водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев.

От пресцентъра на ГЕРБ дадоха отговор, че управлението на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и претендентът за министър председател Мария Габриел ще чакат представителите на ПП-ДБ на следващия ден в 10:00 часа в зала " Запад " на Народното събрание, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 Неправителствени организации има водачи, които са в България и могат да вземат участие в срещата, която в началото одобриха! ", се споделя в известието от пресцентъра на ГЕРБ.

По-рано през днешния ден от ГЕРБ оповестиха, че номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще се срещне на следващия ден с представители на политическите сили в Народното събрание. Очаква се по време на диалозите да бъдат разисквани тематиките, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление. В срещите ще взе участие и управлението на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС, се показва в известието.

Тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи от парламентарната естрада, че сегашният български еврокомисар Мария Габриел ще бъде претендентът на ГЕРБ-СДС.

Междувременно експресно изследване на " Алфа Рисърч ", направено за, сподели, че повече от половината българи считат, че партиите би трябвало да поддържат напъните на кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел да сформира държавно управление.

На въпроса: " Според Вас би трябвало ли парламентарните партии да поддържат напъните за сформиране на постоянен кабинет с министър председател Мария Габриел? " , 56% са дали отговор с " Да ", 34% с " Не ", а 10% са без мнение.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР