Срещата на Борисов с Путин няма никаква връзка с визитата

...
Срещата на Борисов с Путин няма никаква връзка с визитата
Коментари Харесай

Дончев: Четвърта компания заяви интерес за строежа на АЕЦ "Белене"

Срещата на Борисов с Путин няма никаква връзка с визитата на Радев. Дори в тежка обстановка и когато има напрежение, хората би трябвало да си приказват. Дори от чисто човешките връзки пътят за понижаване на напрежение са диалозите. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в " Тази събота " по bTV.

Една прочувствена имитация по време на конференцията не е есенцията на диалозите. Не е вероятен отговор дали ще строим " Белене ", това може да се каже след процедура, която да покаже дали има вложител. Аз съм оптимист, тъй като през вчерашния ден има деклариран писмен интерес от четвърта компания, сподели той. Има кардинална политическа договореност " Турски поток " да премине през България, само че това са диалози, които текат с месеци.

Европа не печели от това, че съветският газ минава през още една страна - това значи по-високи цени. Големият проблем е, че би трябвало да се откри безконфликтен сюжет и за Русия, и за Европа, сподели още Дончев.

Не е съществено да се споделя, че ръководството в България е автократично. Каквито и рецензии да има по свободата на словото, у нас може всеки да каже каквото желае. Радев не ми е звънял да ме пита нещо, с цел да му отговоря. Последно му звънях аз преди няколко месеца, той ми звънна 2 седмици по-късно. Има двустранно напрежение сред институциите, това е реалност. Когато се разменят реплики, разговорът е сложен, приключи Томислав Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР