Среща с представители на двата пловдивски футболни гранда - Ботев

...
Среща с представители на двата пловдивски футболни гранда - Ботев
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Ще оттегля предложението за Колежа, ако феновете на Ботев и Локомотив не се разберат

Среща с представители на двата пловдивски футболни гранда - Ботев и Локомотив, ще се организира в Община Пловдив идния понеделник. Това заяви кметът Здравко Димитров след среща тази заран, поискана с последователи на " смърфовете ", на която те изложиха своите визии за довършването на клубния им стадион в парк Лаута. Феновете на " черно-белите " упорстват за равнопоставеност при финансирането на двата клуба, както и за цялостен одит на градежа на стадион " Христо Ботев ", за чието дотъкмяване градоначалникът предложи Общински съвет да гласоподава още 22,5 милиона лв..

„ Никога не съм делил двата водещи тима на Пловдив. Искам да станат и двата стадиона, тъй като Пловдив го заслужава. Не сме спрели да търсим финансиране, с цел да бъдат довършени стадионите – както на „ Ботев “, по този начин и на „ Локомотив “, съобщи градоначалникът след срещата.

В понеделник ще бъде изработен следващ опит за се потуши напрежението. Целта е да се стигне до консенсус и на идната сесия на Общински съвет да бъде разискван метода на финансиране на завършването на двата стадиона.

" Ако не се стигне до съгласие сред почитателите на двата тима, не изключвам точката да бъде оттеглена “, съобщи още кметът на Пловдив.

Предстоящата среща в понеделник ще бъде затворена за медии, само че след нея Здравко Димитров ще даде изказване за взетите решения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР