Среща на министъра на енергетиката Румен Радев със синдикатите и

...
Среща на министъра на енергетиката Румен Радев със синдикатите и
Коментари Харесай

Планове са вече пратени на ЕК. А енергийният министър все пак се видя с протестиращите - на Тракия

Среща на министъра на енергетиката Румен Радев със синдикатите и с протестиращите миньори и енергетици в събота въпреки всичко имаше. След съвсем целодневно " разминаване ". Радев разгласи, че отива в Стара Загора и ще беседва с тях, те отхвърлиха. Обявиха, че би трябвало да пристигна на блокадата на автомагистрала " Тракия ".

„ Загрижеността за работните места и за комплекса ни е споделена, и е на всеки от нас “, им каза Радев, когато в късния следобяд стигна до протестиращите на " Тракия ". Добави, че „ не са на разнообразни страни “.

„ Ако желаеме да имаме триумф в това, което вършим, би трябвало да имаме поддръжката на всички, а освен нашата вътрешна “, сподели още той.
" Добри или неприятни, тези планове би трябвало да ги предадем "
Министърът опита с забавен метод за убеждавен, като разгласи: “Тези планове, положителни или неприятни, трябваше да ги предадем. Това е дълъг развой по одобряване и връзката с Европейската комисия “.

Той напомни, че " първият период, който беше за предаване на проектите, беше още на 30 юни. След това срокът, който ни дадоха, беше август. Най-последният беше 30 септември. Уточнението беше, че ще се договаря по този вид ", добави още.
" Териториалните проекти са изпратени на Европейска комисия "
„ Териториалните проекти са изпратени към Европейската комисия. Това е единствено началото на договарянията с Брюксел, а не предопределя решенията. "

Това заяви министърът по-рано пред публицисти откакто завърши срещата му с управленията на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ и на „ Мини Марица изток “, която се организира в постройка на ТЕЦ-а. Близо четири часа продължиха диалозите.

Основният акцент в срещата беше „ да сме уверени, че всички дейности, които се подхващат и това, което се прави и се възнамерява като стъпки отсега нататък, неизбежно да подсигурява и да обезпечи първо сигурността на електроенергийната система и на електроенергийното произвеждане за страната. Това е значимо да се чуе и да се схваща от всеки като консуматор “, сподели още Радев.

Според него не би трябвало да се основава напрежение в обществото ни за конфигуриране на една група хора против друга.

" Всички, които са излезли на митинги, било то на автомагистрала „ Тракия “ и на прохода „ Хаинбоаз “, или на други места, сигурно не заплашват действието на системата сега. Това са хора, които правилно са си създали действия, с цел да изразят митинга си законно. И това, че са на открито, не компрометира осъществяването на техните задания ", уточни още министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според Радев протестиращите е нормално да имат терзанията за работните си места.

Той изрази изненада, че концепцията за основаване на държавно дружество, което да " рекултивира "  терена и го приготви за индустриална зона (според заявените през вчерашния ден от премиера Николай Денков планове на кабинета) се приема като конкуренция на минната активност.

„ Ако това поражда боязън, едно уравновесено решение е в структурата на Българския енергиен холдинг да създадем този тип активност, тъй че по този метод да обезпечим точно работата и активността на мината “, смята министърът. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР