Средствата за строежа на автомагистрала Хемус за тази година бяха

...
Средствата за строежа на автомагистрала Хемус за тази година бяха
Коментари Харесай

Караджов ще иска от НС акт за преоформяне на договорите за строеж на Хемус

Средствата за градежа на автомагистрала " Хемус " за тази година бяха оставени съзнателно волеви, тъй като се чака решение на " инхаус " договорите . Това съобщи министърът на районното развиване Гроздан Караджов пред бТВ. Веднага щом въпросът бъде решен, ще бъде " захранена ". Той изясни, че страната дължи над 140 млн.лв. на компаниите, които работят " инхаус " контракти - те строят освен на " Хемус ", а и сред Ботевград и Видин и все пак те не престават да работят, разясни министърът. Той означи, че последния месец има логически спад в работата там.

" Работи се и върху вид, върху който да се трансформират " инхаус " договорите в същински строителни контракти , при които изпълнителните компании, ще носят гаранцията за издигнатото ", изясни Караджов. Според него " всичко е неприятно маскирано и няма по какъв начин да се продължи по юридически несъвършен метод да се строи ". Той упълномощил на външен реализатор да каже, в случай че се прекратят договорите - какви са загубите на страната.
 Парите за Автомагистрала
Парите за Автомагистрала " Хемус " отишли за обезщетенията за тока

Когато Гроздан Караджов станал районен министър, нямало пари в сметката за автомагистралата

Има 5-6 сектора, в които не се строи, само че са раздадени 1.3 млрд.лв. като задатъци , изясни Караджов. Носи се и 15% наказателна клауза, в случай че се прекратят договорите от страна на страната - и това би трябвало да се каже от юристите, посочи той.

По думите му ще отнеме не по-малко от 2 година, в случай че се хване разновидността за преустановяване на договорите. За него е вид да има акт на Народното събрание да се преоформят договорите непринудено - сред " Автомагистрали " ЕАД и частните компании, като строително-монтажни, където всички реализатори да си носят гаранцията за осъществяването. Предложението министърът на районното развиване ще направи пред Народното събрание, когато получи мнението на юридическите консултанти. Гроздан Караджов е упълномощил през вчерашния ден да се наблюдава с кой се свързват притежателите.
 34 млн. лева не са разплатени за осъществени действия по лот 2 и 3 на Автомагистрала
34 млн. лева не са разплатени за осъществени действия по лот 2 и 3 на Автомагистрала " Хемус "

Участъкът от п. в. " Боаза " до п. в. " Дерманци " може да бъде подготвен до грая на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР