Средства за ремонта на къщата на Антон Новак в Морската

...
Средства за ремонта на къщата на Антон Новак в Морската
Коментари Харесай

Ремонтират къщата на Антон Новак в Морската градина

Средства за ремонта на къщата на Антон Новак в Морската градина е планувала Община Варна тази година. Това стана ясно на съвещание на комисията по просвета към Общински съвет, която прегледа и утвърди общинските планове за разноски в перото „ Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело “, съобщи кореспондент на Moreto.net.

За ремонт на зданието и превръщането на къщата в музей на Новак се приказва към този момент от години. До истински действия по този начин и не се стига. Според плановете на културната дирекция за тази година е очакван главен ремонт. В това число влизат планиране, техническо проучване и други действия. Посочено е, че за интервала 2020 – 2024 общо са планувани 381 953 лв., а тази година са заложени 76 180 лв..

Къщата на Антон Новак се намира в Морската градина. Той е живял дълги години в нея със фамилията си, до момента в който се е грижил за Приморски парк. Днес зданието се намира в извънредно неприятен тип. Идеята е след ремонта на къщата тя да бъде превърната в „ Посетителски център – Антон Новак “ към РИМ – Варна. Да има непрекъсната експозиция, отразяваща живота и делото на Антон Новак.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР