Европейската комисия откри официално производство, за да прецени дали Meta,

...
Европейската комисия откри официално производство, за да прецени дали Meta,
Коментари Харесай

ЕК откри производство срещу Meta във връзка със защитата на малолетни и непълнолетни във Facebook и Instagram

Европейската комисия откри публично произвеждане, с цел да реши дали Meta, доставчикът на Фейсбук и Instagram, може да е нарушила Законодателния акт за цифровите услуги в областите, свързани със отбраната на малолетните и малолетните лица.

Комисията показва угриженост, че системите и логаритмите на „ Фейсбук “ и „ Instagram “ могат да подтикват поведенческите зависимости при децата. Комисията е загрижена и по отношение на методите за гарантиране на възрастта и инспекцията, въведени от „ Meta “.

Днешното разкриване на произвеждане се основава на прелиминарен разбор на отчета за оценка на риска, изпратен от „ Meta “ през септември 2023 година, отговорите на „ Meta “ на формалните претенции за информация на Комисията, обществено наличните отчети и личния разбор на Европейска комисия. Откриването на произвеждане оправомощава Комисията да предприеме по-нататъшни дейности по правоприлагане, като да вземем за пример приемане на краткотрайни ограничения и решения за неспазване.

На 30 април 2024 година Комисията към този момент откри публично произвеждане против „ Meta “ по отношение на заблуждаващата реклама, политическото наличие, механизмите за известяван и предприемане на дейности, достъпа до данни за откривателите, както и по отношение на неналичието на ефикасен цивилен дискурс в действително време на трета страна и инструмент за наблюдаване на изборите преди изборите за Европейски парламент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР