Средно 3-4 дни стои едно превозно средство на ГКПП Капитан

...
Средно 3-4 дни стои едно превозно средство на ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Владимир Маринов: Средно 3-4 дни стои едно превозно средство на ГКПП „Капитан Андреево“

Средно 3-4 дни стои едно транспортно средство на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и има транспортни компании, които потвърждават с документи, че има транспортни средства, които чакат на пункта, които чакат повече от 6 дни.

Това съобщи заместник-председателят на Политическа партия АБВ Владимир Маринов на конференция пред публицисти.

Политическа партия АБВ алармирали още първоначално, тъй като БАБХ няма никаква подготвеност да прави тази активност в целия ѝ размер. Лабораторията, която функционирала на контролния пункт, даже и частна е била и е била акредитирана, подсети Маринов. Държавата, изземвайки функционалностите ѝ и опитите да приключи активността на компанията трябваше да има подготвеност да закупи техника, с цел да направи лабораторията на място, а не да праща лабораторията в София и подведе извънредно доста на подозрение качеството и готовността на стоката, добави Маринов.

Той уточни, че има един значително значим въпрос, когато има упълномощени лаборатории въпросът е по какъв начин се управляват пробите, които взимат те. Пробите се управляват от референтни лаборатории, които по предписание са държавни. Те са държавни, с цел да може да се подсигурява сигурността на продоволствието, които попада на страната, изясни зам.-председателят на АБВ.

„ Ние какво направихме – референтната лаборатория в София правеше лабораториите на влизащите в Европейски Съюз хранителни артикули. В рамките на БАБХ и контролът, и осъществяването на активността се прави от едни и същи хора. Докладът е вцепеняващ и забележките са над 100 в него “, уточни Маринов.

Той добави, че постоянното държавно управление съумя да го прикрие, шефът на БАБХ Христо Даскалов съумя да го скрие, само че служебният кабинет даде светлина от това, което е получени и това, което са споделили от европейските партньорски служби. Провалът там е налице, сподели Маринов и запита в каква страна живеем.

При образуването на 48-ото Народно заседание и при диалозите за сформиране на болшинство едни и същи хора приказват за правосъдни промени и Маринов ги прикани да се извърнат към служебното държавно управление, което не извършва правосъдно решение. Докато се замерват кой е по за правосъдна промяна, резултатите на граничния пункт са такива, каквито са и писмата и нотите от турска страна няма да спрат, тъй като превозът в Турция има фундаментално значение. Някои желае да се оправим по метод, който удовлетворява него персонално, уточни Маринов.

„ Има клюки, че „ Продължаваме промяната “ упорстват да изискат земеделската комисия в Народното събрание. Призовавам останалите политически сили това да не го позволяват “, прикани Маринов.

Той изясни, че това е тематика, която е настояща повече от година за АБВ. На 8 септември АБВ изпратили писмо по Закона за достъп до социална информация до тогавашния шеф на БАБХ проф. Христо Даскалов да бъде предоставена информация и данни за приходите и разноските на осъществени от организацията от 20 май до 30 август при осъществяване на фитосанитарен и ветеринарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “

На 25 октомври от новото управление на организацията АБВ получили отговор и получавайки го, разбрали за какво не са им отговаряли до тогава. От предоставената ни информация, която за жалост отсъства приходната част, само че за сметка на това ни е дадена разходната виждаме, че разноските на организацията за сигурност на храните за интервала са увеличени в размер на 2 309 310 лева, изясни Маринов.

На фона на всичко това на 6 октомври има следващо писмо от търговски консултант към турското посолство, което ясно и тъкмо разказва драмата на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ капитан Андреево “, която се е стоварила върху турските управляващи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР