Средиземноморският циклон „Нефели“ вече се насочва на североизток. В събота

...
Средиземноморският циклон „Нефели“ вече се насочва на североизток. В събота
Коментари Харесай

Климатологът доц. Рачев: Веднъж на 23-30 се случват подобни климатични аномалии като „Нефели“

Средиземноморският циклон „ Нефели “ към този момент се насочва на североизток. В събота към момента ще дефинира времето освен у нас, а на целия Балкански полуостров. Това сподели климатологът доцент Георги Рачев, представен от Фокус.
Той уточни, че съгласно карта на немски синоптици в цяла България и огромна част от Гърция и Македония за интервала вторник – неделя ще паднат над 100 литра на квадратен метър превалявания. Доц. Рачев добави, че един път на 25-30 години се случват сходни климатични аномалии.
Климатологът доцент Рачев за чакания древен потоп: Това страховито време е типично за зимата - циклонът е напълно непредвидим! (ВИДЕО)

Климатологът посочи, че за наводненията огромна роля изиграват и запушените шахти. Доц. Рачев добави, че съвсем всеки български град с по-стара и неподдържана канализация се трансформира във Венеция.
„ В цяла Европа и на всички места по света в урбанизираните територии, когато има доста дъжд за малко време, постоянно стават реки. Няма по какъв начин инженерно да се изчислят по този начин нещата, че всичката вода да може да се оттече за това време, от което пада от небето. Нормално е. Така че, не сме единствено ние. Дори доста по-развити страни страдат от недоглеждането, а от време на време и от обстоятелството, че просто подобен е климатът, такова е времето. Тези неща се случват и няма да престанат да се случват “, сподели той.
Доц. Георги Рачев заяви, че след неделя ни чака топло лято, в това число и топъл месец септември.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР