Сред всички видове керамични плочки (включително матови, сатенени, структурни, полуполирани

...
Сред всички видове керамични плочки (включително матови, сатенени, структурни, полуполирани
Коментари Харесай

Лъскави плочки в банята - на какво трябва да обърнете внимание при избора им? Ние съветваме!

Сред всички типове керамични плочки (включително матови, сатенени, структурни, полуполирани и полирани плочки), тези с лъскава повърхнина заемат особено място. Сиянието на полираните плочки отразява светлината, което прави интериора на банята да наподобява по-просторен. „ Полиране “, направено от порцеланова технология, също може да се употребява и при пода - тогава би трябвало да вземем поради освен образните му качества, само че и параметрите, които подсигуряват продължителност и сигурност.

Полираната повърхнина на плочките - както за стена, по този начин и за под - подсигурява блестящ образен резултат. Блестящият пласт работи като огледало и усилва оптически възприетото пространство. И макар че това е субективно усещане (тъй като размерът на банята не се променя), човешкото око е заблудено. Благодарение на това мъдро решение, ние получаваме прелестно чувство за тримерен комфорт.

Нека споменем и няколко нужни механически бележки, свързани с избора на полирани.

За пода - подови плочки

Ако решите да имате полирани плочки и на пода, не забравяйте да ревизирате дали съответната плочка има маркировка за обувки (т.е. дали е подова плочка).

Въпрос на сигурност

Не забравяйте, че банята явно има нараснало равнище на мокрота (под формата на конденз, както и обособени капки и дребни локви, да вземем за пример при игра или напръскване във ваната). Влагата върху повърхността на плочките коренно въздейства върху утежняването на адхезията към основата - доста по-лесно се плъзгаме по мокра повърхнина. Тъй като " лаковете " нямат никаква противоплъзгаща конструкция, на чувствителни места защитете пода с килими или специфични силиконови постелки.

Грижа за плочките

Полираните плочки би трябвало да се почистват с меки препарати. Силни препарати, съдържащи остри абразивни частици не се препопръчват за приложимост, защото те могат да повредят лъскавата повърхнина, причинявайки неприятно матиране. Така че не забравяйте да подберете деликатно препаратите за разчистване на банята. В резултат на това интериорът ще излъчва искра в продължение на години.

Блясъкът и дълбочината на шарките - наслада за окото

Ако предпочитате ясната дълбочина на графичните модели, помислете за полираните повърхности, доколкото е допустимо. Лъскавите плочки се оферират в необятна гама от цветове и графики. Те могат да бъдат едноцветни (снежнобяло, бежово, сиво, кафяво, алено, синьо, аквамарин, виолетово, слива, малина, черно, оранжево, зелени, жълти и др.). Те също могат да имат всевъзможни графики - от изразителни модели (включително геометрични, нереални и флорални), до плочки, имитиращи естествения тип на всевъзможни камъни, както и дърво от всички вероятни типове.

Пълнота на сбирката

Когато изберете плочки с лъскава, полирана глазура, вземете поради дали сбирката им е цялостна - т.е. дали ще имате опция да подредите банята в спретнато и прелестно пространство. Обърнете особено внимание на керамичните сбирки, предлагани в няколко формата (с които можете да „ играете “ съгласно пропорциите на интериора, функционалното оформление на банята и плануваните оптични ефекти). Ще бъде идеално, в случай че в дадена сбирка имате разполагаем както правоъгълни, по този начин и квадратни плочки с разнообразни размери, както и забавни украшения (например ленти, мозайки, шестоъгълници).

В умозаключение:
Плочки с лъскава глазура и полирана повърхнина могат да бъдат открити в голям брой цветове, шарки и формати. Огледалният искра на полирани плочки отразява светлината, което прави пространството да наподобява доста по-голямо. Не забравяйте да изберете подови плочки с задоволително PEI параметри за пода на банята. За разчистване на полирани плочки използвайте единствено меки почистващи препарати, които не съдържат частици, които биха могли да надраскат и матират повърхността на плочките. На сериозни места в пода на банята с гладък под поставете спомагателни неплъзгащи се килими или постелки. Черно-белият мрамор наподобява доста извънредно, изключително в гладък вид. Лъскавата повърхнина на плочките е в положение да придаде на интериора преобладаващ темперамент. Полираният керамичен " цимент " наподобява доста елегантно. Лъскавите плочки могат да имат формата на елегантни елементи, които ясно дефинират характера на банята.
1. Плочки с лъскава глазура и полирана повърхнина могат да бъдат открити в голям брой цветове, шарки и формати.

2. Огледалният искра на полирани плочки отразява светлината, което прави пространството да наподобява доста по-голямо.

3. Не забравяйте да изберете подови плочки с задоволително PEI параметри за пода на банята.

4. За разчистване на полирани плочки използвайте единствено меки почистващи препарати, които не съдържат частици, които биха могли да надраскат и матират повърхността на плочките.

5. На сериозни места в пода на банята с гладък под поставете спомагателни неплъзгащи се килими или постелки.

6. Черно-белият мрамор наподобява доста извънредно, изключително в гладък вид.

7. Лъскавата повърхнина на плочките е в положение да придаде на интериора преобладаващ темперамент.

8. Полираният керамичен " цимент " наподобява доста елегантно.

9. Лъскавите плочки могат да имат формата на елегантни елементи, които ясно дефинират характера на банята.

Източник:

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР