Сред многото препоръки е, да не се пие по време

...
Сред многото препоръки е, да не се пие по време
Коментари Харесай

Защо не можете да пиете, докато ядете?

Сред многото рекомендации е, да не се пие по време на хранене. Каква е повода за това мнение и до каква степен е целесъобразно, допустимо ли е да се пие с храната или е нездравословно?

Диетолозите постоянно не разрешават пиенето на вода и други питиета по време на хранене. Често срещан съвет е да пиете чаша вода преди хранене, с цел да намалите апетита си, само че се въздържайте от пиянство по време и незабавно след хранене. Какво стимулира това условие и до каква степен е правилно?
Какво е интуитивно хранене и по какъв начин да го прилагаме?
Интуитивното хранене значи да слушаме интуицията си – вътрешния глас, който да ни подскаже по кое време, какъв брой и какво. Интуицията е к...
Прочети повече
Като предписание съветът да не се пие по време на хранене се основава на причини:

1. Водата ще разреди стомашния сок и по този метод ще утежни храносмилането. Често такива препоръки получават хора, които са били диагностицирани с гастрит или други болести на стомашно-чревния тракт.

2. Бързо ще наддадете на тегло, тъй като ще ядете повече, в сравнение с сте възнамерявали. Аргументът се основава на обстоятелството, че пиенето на течности ще улесни дъвченето на храната и ще се увлечете, без да наблюдавате чувството за задоволеност в точния момент.

3. Водата ще „ изтласка “ несмлените храни от стомаха в червата непреработени, нарушавайки процеса на храносмилане.

Няма нито едно авторитетно изследване, което да удостовери вредата от пиенето по време на хранене и утежняването на храносмилането. Много лекари, развенчаха мита за пиенето по време на храна и предложиха всеки да се управлява единствено от личните си желания.
Формата на масата за хранене трансформира силата на кухнята
Кухнята не е просто място за хранене или подготвяне на храна. Това е едно от най-важните места във всяка къща и апартамент, тъй като там...
Прочети повече
Защо можете да пиете по време на хранене?

Водата не пречи на храносмилането на храната

Водата и твърдата храна се движат по разнообразни способи. Процесът на храносмилане в стомаха продължава към 4 часа, след което химусът - мека маса, третирана със стомашен сок - навлиза в червата. Водата напуща стомаха доста по-бързо – цялостна чаша течност ще влезе в червата за към 10 минути, „ изтичайки “ в стомаха посредством несмляна храна.

Водата не разрежда стомашната киселина

Ако го разреждаше по някакъв метод, страдащите от киселини щяха по този метод да облекчат дискомфорта, като изпият чаша течност. Това обаче не се случва - даже един литър вода не намалява киселинността на стомашния сок, защото тялото, определяйки намаляването на концентрацията му, просто създава в допълнение количество. Имайте поради, че доста плодове съдържат 70-80% вода, която също не пречи на храносмилането.
Ето за какво през зимата пием повече алкохол
Ново проучване разкрива директна връзка сред подчертания спад на температурите и ограничавания достъп до слънчева светлина и потреблението...
Прочети повече
Водата не изтласква несмляната храна в червата

Научните проучвания потвърждават, че течността напуща стомаха доста по-рано от твърдата храна и не изтласква несмляната храна в червата.

Ако детето има усложнения при дъвчене и гълтам части, „ избутвайки “ ги в хранопровода с питиета, това няма да навреди на пиенето по време на хранене, а на приема на храни, които не са вярно обработени със слюнка в стомаха. В такива случаи лекарят предлага смяна в метода за хранене на детето и подготвяне на ястия с по-мека консистенция, както и проявление на децата по какъв начин да дъвчат вярно храната.

Съвременните хора постоянно не получават задоволително течности. Дехидратацията може да аргументи зашеметяване, гадене и главоболие. При такива условия лекарите назовават ​​навика да се пие по време на храна много потребен - по този метод тялото обезпечено получава спомагателна течност. Лекарите обаче не предлагат безусловно да се пие вода по време на хранене - съгласно тях зависи единствено от навика.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР