Сред математиците е въпрос на чест да можеш да решаваш

...
Сред математиците е въпрос на чест да можеш да решаваш
Коментари Харесай

Лесна шашма! Ето как да заблудите всички, че подреждате кубчето на Рубик

Сред математиците е въпрос на чест да можеш да решаваш кубчето на Рубик. Съществуват серии от логаритми за преместването на всяко едно блокче на всяко несъмнено място. Ако съумеете да ги приложите в верния ред, подреждате целия куб. Разбира се, можете да се научите, в случай че имате предпочитание да го извършите, както би трябвало, написа obekti.bg.
Сега ще видите един бърз, занимателен и лицемерен метод.

Хитростта се състои в знанието, че прилагайки един и същи ход още веднъж и още веднъж, рано или късно връщате куба в изходна позиция.

Това видео показва малко по малко по какъв начин се случва магията. (Може да прескочите началото и да преминете към същинската част, която стартира от 1:51)

Взимате кубчето и завъртате лявата колона, тъй че да отиде изпод. Качвате дясната колона от горната страна и обръщате целия куб от другата страна. И отново: ляво надолу, дясно нагоре, обръщате. Стават два пъти. Продължавате – три пъти, четири пъти, пет пъти.

След шестия път ще видите диагонал от един цвят от всяка страна. Стигнали сте доникъде. Ако повторите процедурата още шест пъти, се връщате в изходна позиция. Сега, с цел да придадете на куба задоволително размесен тип, направете още три повторения – стават 9 от общо 12.

Единственото, което би трябвало да запомните, е че централното бяло квадратче би трябвало да е от горната страна, а синьото да гледа към вас. Централните квадратчета са закрепени и в никакъв случай не се местят.

И по този начин, оставяте кубчето някъде из стаята досега, в който се появят хората, които желаете да впечатлите с уменията си. Тогава повърхностно взимате кубчето, което „ още не сте дорешили “, стартирате със междинното бяло горе и синьото към вас – ляво надолу, дясно нагоре, обръщате. Щрак, щрак и на третия път сте подготвени. Аплодисменти!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР