Четири китайски стартиращи фирми за генеративен изкуствен интелект бяха оценени

...
Четири китайски стартиращи фирми за генеративен изкуствен интелект бяха оценени
Коментари Харесай

Четири стартиращи компании водят китайската надпревара за достигане на ChatGPT на OpenAI

Четири китайски започващи компании за генеративен изкуствен интелект бяха оценени на сред 1,2 и 2,5 милиарда $ през последните три месеца, водещи група от над 260 компании, които се състезават да подражава на триумфа на противници от Съединени американски щати като OpenAI и Anthropic.

Новоизсечените еднорози — Zhipu AI, Moonshot AI, MiniMax и 01.ai — получиха забележителна поддръжка от най-вече локални вложители и се борят да наемат най-хубавите гении за създаване на най-популярните AI артикули.

„ Все още няма победител в базовите модели на китайския пазар. Това са някои от имената, водещи обвиняванията да претендират за тази купа “, сподели Чарли Дай, вицепрезидент и основен анализатор в софтуерно фокусираната консултантска компания Forrester.

Колегите от Съединени американски щати изпреварват китайските генеративни започващи компании с ИИ във връзка с софтуерно развиване и общо набиране на средства. Но защото ChatGPT и други революционни AI приложения като Character.ai не са налични в Китай, 262 ста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР