Сравнително малкият ретранслатор GroundBreaker с тегло 10 кг ще бъде

...
Сравнително малкият ретранслатор GroundBreaker с тегло 10 кг ще бъде
Коментари Харесай

SpaceX изведе в орбита първия в света 5G телекомуникационен сателит

Сравнително дребният ретранслатор GroundBreaker с тегло 10 кг ще бъде първият в съзвездие от над 250 спътника в ниска околоземна орбита. Новата конструкция на испанската компания Sateliot ще свърже галактическите апарати с наземните базови станции за мобилни телефони и ще запълни празнините в покритието. Според замисъла на операторите тази мрежа е предопределена на първо място за внедряване на технологията „ Интернет на нещата “.

„ За първи път в историята клетъчните наземни телекомуникации се сливат безпроблемно със сателитните връзки и Sateliot е водеща компания в тази гражданска война “, се споделя в изказване на компанията

Sateliot има намерение да запълни 85-процентната празнота в свързаността, която съществува сега на планетата. Sateliot показа пред медиите, че ще предлага услугите си на обществени и частни организации, представляващи необятен набор от промишлености, само че на първо място на превоза: авто, железопътен, воден и въздушен.

Чрез свързването на устройствата от интернет на нещата към сателитната мрежа компанията се надява да разшири опциите на мобилните и носимите устройства. Потребителите ще могат елементарно да минават от наземни към извънземни 5G мрежи, без да закупуват спомагателен хардуер като модеми или антени. Няма да е належащо да се сменят SIM картите или доставчиците на мобилни услуги – Sateliot към този момент се е погрижила за роуминга, оповестява изданието Space.

Sateliot_0 е първият от повече от 250-те спътника, които ще бъдат изведени в орбита. Всеки от тях ще обикаля Земята за 90 минути и ще покрива огромна повърхност от нашата планета.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР