Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден в изявление

...
Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден в изявление
Коментари Харесай

Александър Вучич: Кирил Петков ми обеща България да не създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич заяви през днешния ден в изказване за ТВ Първа, че е получил вричане от българския министър ръководител Кирил Петков, че няма да основава проблеми за преноса на руски газ към Сърбия. Вучич заяви също, че Сърбия ще се бори оптимално да продължи своята политика да не вкарва санкции срещу Русия, наблягайки, че вредите, които понася поради това са огромни, съобщи телевизия N1.

Той показа, че Сърбия прави това заради уважението към себе си и към интернационалното право и поради това, че се държи като самостоятелна и независима страна. Като един от образците за следствията Вучич посочи, че в Сърбия не желаят да дойдат някои продуценти и артисти, тъй като не е въвела санкции, а това води до неналичието на приходи.

Една от следствията е и че Сърбия не може да излезе на финансовия пазар. На въпрос какво чака от договарянията с Русия по отношение на газа, Вучич подчертава, че е значимо да го има и че е получил вричане от българския министър ръководител, че няма да основава проблеми за преноса на руски газ към Сърбия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР