Сръбският президент Александър Вучич повтори, че докато той е президент,

...
Сръбският президент Александър Вучич повтори, че докато той е президент,
Коментари Харесай

Вучич: Докато съм президент, Сърбия няма да признае Косово

Сръбският президент Александър Вучич повтори, че до момента в който той е президент, в идващите четири години, Сърбия няма да признае независимостта на " така наречен Косово ", нито Косово ще влезе в Организация на обединените нации, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Обещанието си той даде пред депутатите в сръбската Скупщина, които одобриха на особено съвещание за Косово късно оклад за преговорния развой с институциите в Прищина.

За отчета гласоподаваха 148 депутати, срещу бяха 57, а двама депутати не гласоподаваха. Става дума за отчет за преговорния развой с Прищина за интервала от 15 юни 2021г. до 1 септември 2022г. Докладът бе показан на съвещанието от президента Вучич.

На съвещанието сръбският президент насочи посланието, че Сърбия нито косвено, нито непосредствено ще признае " едностранно провъзгласената самостоятелност на южната сръбска област ".

В края на полемиката в сръбската Скупщина за Косово Вучич сподели, че не знае по какъв начин да се реши косовският проблем. Той сподели, че когато е излязъл с нещо реалистично, е бил " смачкан от Сърбия ", тъй като сърбите са желали доста повече. Вучич сподели също, че не има вяра, че може да се получи повече.

" Мога да обещая, че ще оказа помощ на хората, че няма да позволи разгром и ликвидиране на нашите хора. Мисля, че това е даже повече от това, което някой различен се е опитвал да обещае ", сподели Вучич.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР