Сръбският президент Александър Вучич нарече Косово "терористистка" и "бандитска" държава,

...
Сръбският президент Александър Вучич нарече Косово "терористистка" и "бандитска" държава,
Коментари Харесай

Вучич: Косово е терористка и бандитска държава, подкрепяна от Запада

Сръбският президент Александър Вучич назова Косово "терористистка " и "бандитска " страна, подкрепяна от западни сили, и я упрекна в "брутална провокация " поради задържането в Косовска Митровица на върховен сръбски представител, заяви Асошиейтед прес.

В остро изказване, излъчено онлайн по сръбски медии, Вучич сподели, че случилото се няма да остане ненаказано, само че не се отдръпна от водените с посредничеството на Европейски Съюз договаряния за нормализиране на връзките с Косово. Той сподели, че ще бъде направено всичко за опазване на мира, само че Сърбия няма да разреши на никого да излага на риск сигурността на нейните жители. Арестът на Марко Джурич е "брутална провокация, нахален незаконен акт ", сподели сръбският водач, представен от Асошиейтед прес.

Всички, взели участие в задържането в Косовска Митровица на шефа на сръбската държавна работа за Косово Марко Джурич, ще бъдат изправени пред съда, съобщи Вучич след свиканото поради случая съвещание на Съвета за национална сигурност, съобщи ТАСС.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини прикани за въздържаност и Косово, и Сърбия и сподели, че е разговаряла със сръбския президент и с косовския водач Хашим Тачи.

Марко Джурич, сръбският представител в договарянията с Косово, бе арестуван през вчерашния ден в Косовска Митровица, влизайки нелегално в Косово. По-късно той бе освободен и отведен от полицията до границата със Сърбия.

Лекар от северната част на Косово сподели, че 32-ма души са били ранени, петима от тях - съществено, по време на вчерашните конфликти с косовската полиция, избухнали по време на задържането на Джурич. Според лекар Милан Йованович потърпевшите са получили здравна помощ в болница в разделения град Косовска Митровица и не са оставени на лекуване.

Сръбският президент Александър Вучич сподели, че Джурич, основният сръбски договарящ във водените с посредничеството на Европейски Съюз договаряния за Косово, е бил обичай по време на ареста си и ще бъде прегледан в сръбска болница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР