Сръбският гражданин Александър Тереки, който е бил на борда на

...
Сръбският гражданин Александър Тереки, който е бил на борда на
Коментари Харесай

Отвлечен от пирати сърбин разказа зловеща история

Сръбският жител Александър Тереки, който е бил на борда на транспортен съд, атакуван от пирати в Гвинейския залив, дойде през днешния ден в Белград с полет от Франкфурт, съобщи Танюг.

Беше ужасно. Сега съм добре. Спасих се. Отивам си вкъщи, сподели за в. "Вечерне новости " Тереки, който бе посрещнат на летището от брачната половинка си.

По-рано през днешния ден сръбското външно министерство заяви, че е получило от управляващите в Екваториална Гвинея известие, че при пиратското нахлуване са отвлечени седем моряци, един от които е сръбски жител. Тереки сподели за телевизия РТС, че е бил на борда на нападнатия транспортен съд, само че с група други моряци се е измъкнал от нападателите.

Тереки работел на транспортен съд на компания Ексън мобил, който снабдявал с хранителни артикули петролна платформа във водите на Екваториална Гвинея. Корабът напуснал петролното поле, ситуирано на 12 морски благи от брега, и се насочил към пристанище Луба на южния остров Биоко, когато бил атакуван.

От 2016 година насам Гвинeйският зaлив е нoвoтo нaй-oпacнo мяcтo нa Зeмятa зa ĸopaбoплaвaнeтo. в този регион морските пирати са известни с прилаганото от тях принуждение, сочи отчет на американската организация Oceans Beyond Piracy. По-paнo пиpaтитe отвличали танкери с нефт, само че заради спада в цената на суровината, в този момент отвличат хора за откуп.

Пиратите отвлекли седем души от екипажа, а други осем съумели да се скрият. Освен сърбина в екипажа е и мало моряци от Република Южна Африка, Филипините и Камерун. Засега не са известни други детайлности за пиратите и претекстовете за нападението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР