Спряха състезателните права на детето чудо Лили Георгиева -Лили, как

...
Спряха състезателните права на детето чудо Лили Георгиева -Лили, как
Коментари Харесай

Лиляна Георгиева: В застой съм, имам нужда от промяна

Спряха спортните права на детето знамение Лили Георгиева

-Лили, по какъв начин се стигна до решението да се разделиш с досегашната си треньорка Радмила Станкович и клуба, за който се състезаваш от първия си ден на пистата?

-Просто нуждая се от смяна. Напоследък кариерата ми е в застой. Резултатите не се усъвършенстват и взех решение да опитам нещо друго. Освен това с годините аз също се трансформирам и нуждая се от нови провокации.

-Радмила Станкович обаче се грижи за теб от времето, когато бе напълно дребна. С нея приближи международните върхове през последните 2-3 години. Кое наложи раздялата?

-Това са неща сред мен и нея. С времето се появи напрежение. Толкова дълго сме дружно, че може и да сме си омръзнали. Но това надали е някаква огромна драма - в живота хората постоянно се срещат, събират и разделят. Вярно е, че госпожата се е грижила дълго време за мен и на стадиона, и отвън него, за което съм  доста признателна. Тя обаче искаше да управлява всяка стъпка в живота ми, а аз към този момент не съм дете. През лятото ще стана на 18 години, а и спортът не е всичко на този свят. На пистата също желая да опитам нещо друго във връзка с подготовката и методиката. Не е нещо извънредно, нали?... Но получих огромен пестник за това мое предпочитание - възбрана да върша това, което обичам най-вече и което досега е било смисъл на живота ми.

-От 3 месеца си отвън пистата. Какво ще правиш, в случай че правата ти не бъдат възобновени от федерацията?

-Аз съм младеж, а леката атлетика е моят живот досега. Абсурдно е някой да лимитира правата ми и да ми не разрешава да върша това, което мога и желая. Но в случай че правилниците са такива, ще се съобразя. В последна сметка възбраната не може да е за повече от един сезон. За мен, естествено, ще е доста неприятно, в случай че не мога да се състезавам това лято. Но каквото решат във федерацията, това ще се случи.

-Как ще защитиш своята позиция на чуването?

-Консултирала съм се с юристи. Те считат, че има нередности още при картотекирането ми. Понеже нямам навършени 18 години, по устав се подписва декларация от родител или аставник. Моята обаче съм подписала персонално, което е в нарушаване на правилника. Същият проблем съществува и при някои от финансовите ми взаимоотношения с клуба.

-Получавала ли си заплата от СКТЛА „ Тракия “?

-Заплата е мощно да се каже. Получавах средства от федерацията, тъй като съм народен играч. От клуба не знам, само че господин Атанас Търев персонално ми даваше по 300 лв. всеки месец. Спестявах си ги, а когато взех решение да напусна, ме накараха да ги върна. Изтеглих ги от банката и им ги върнах. Не дължа нищо на никого, а и в клуба въпреки всичко са получавали средства по линия на федерацията и тотото поради моите триумфи. Но това са минали неща. Не се дразня на никого и съм признателна на госпожа Станкович, госпожа Лиляна Томова и господин Атанас Търев за всичко, което са правили за мен. Просто желая да ми върнат правата, с цел да продължа да се състезавам.

-Живееш в дом „ Мария Луиза “. Как се чувстваш там?

-Всичко е наред. Госпожите са доста грижовни, имам другари и животът е естествен.

-А в учебно заведение?

-За страдание около напрежението с клуба и Радмила Станкович имах много проблеми. В Спортното съм, а там одобряват единствено състезатели от клубове, които имат контракти с учебното заведение. Когато схванаха, че се махам от госпожа Станкович, получих предизвестие, че мога да бъдат изключена. Сега съм на самостоятелно образование и в края на годината би трябвало да държа по едно и също време доста изпити, само че се надявам да се оправя. Пак дублирам - моят живот е атлетиката и имам вяра, че никой няма да е толкоз нечовечен, с цел да отнеме спортните ми права. Все отново не съм нарушител, а единствено едно момиче на 18 години. Дори да съм сбъркала в нещо, би трябвало да има амнистия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР