Спортист Своге се класира за полуфиналите в регион Запад на

...
Спортист Своге се класира за полуфиналите в регион Запад на
Коментари Харесай

Късен обрат изпрати Спортист Своге на полуфиналите в регион Запад

Спортист Своге се класира за полуфиналите в район Запад на ББЛ А група. Тимът реализира трагична победа във втория мач против Левски София 2022 с 84:82 в столичната зала „ Триадица “, като по този начин затвори серията с 2-0. 

Победителите изоставаха съвсем през целия дуел, в това число и с двуцифрена разлика, само че направиха поврат в края. На полуфиналите Спортист Своге ще има за противник спечелилия от двойката Фаб Файв – Балкан -2, които ще играят съдбоносен трети дуел. 

След замяна на кошове на старта, столичният отбор взе леко преимущество и след 10 минути игра водеше с 27:20. Резултатността спадна фрапантно през втория интервал и въпреки за малко преднината на домакините да доближи 16 точки, на почивката разликата бе съвсем непроменена – 43:35. 

Двата отбора продължиха да играят на приливи и отливи след паузата. Левски София 2022 още веднъж дръпна с двуцифрен задатък, само че на собствен ред Спортист се приближи единствено на 3 и преди решителната четвърт тимът от Своге изоставаше с 58:65. Натискът на гостите се ускори и четири минути преди края те стигнаха до цялостен поврат – 74:73. 

Последваха замени на водачеството, а 25 секунди преди края столичният отбор получи право на последна офанзива при точка задатък за противника си. Този път домакините обаче пропуснаха, а осъществяване от фаула подпечата успеха за състава на Емил Горанов. 

И двата тима бяха с къси ротации в този мач. Борис Матраков бе най-резултатен за спечелилите с 24 точки и 9 битки. Иван Ценов осъществя 19 точки, с 15 е Герасим Николов, а по 11 прибавиха Симеон Ценов (11 борби) и Джими Хънт (7 асистенции). 

За Левски София 2022 Ахилеас Зикас бе над всички с 26 точки. Кристиян Георгиев се регистрира с 18, Асен Попов има 15, Мартин Димитров е с 12 точки и 7 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР