Според западните журналисти, Русия засега не е готова окончателно да

...
Според западните журналисти, Русия засега не е готова окончателно да
Коментари Харесай

„Нейшън Нюз”: Ще нанесе ли Русия най-жестокия си удар по санкциите на САЩ – ще се откаже ли Москва от долара?

Според западните публицисти, Русия към този момент не е подготвена дефинитивно да се откаже от американския $, само че в случай че това се случи и съветският образец бъде последван и от други страни, то това ще стане началото на най-голямата рецесия в Съединени американски щати. Ако Русия се откаже от американската валута, то това може отрицателно да повлияе върху финансовата обстановка в Съединени американски щати като цяло и, в частност, да стане началото на най-мощната рецесия, която ще срути американската стопанска система, считат западните медии, написа „ Нейшън Нюз”.

Според информацията на западните медии, започвайки от 2014 година доларовият дълг на Русия пред Съединени американски щати доста е намалял по отношение на това, че Русия е поела курс към погасяването на заемите си към Съединени американски щати.

Освен това, както се отбелязва, в последните години се следи наклонност, че при положение на заеми, съветските предприятия избират европейската валута, което автоматизирано води до еволюционен отвод от американския $.

Западните медии сметнаха, че през последните три години Русия е приела към 10 милиарда евро.

Освен това, съгласно изводите на западните публицисти, все още Русия към този момент не е подготвена напълно да се откаже от националната валута на Съединени американски щати, само че тази опция не би трябвало да бъде изключвана, а това ще бъде най-твърдият отговор на всичките американски наказания, които се постановат по отношение на Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР