Според високопоставен US източникЛидерът на КНДР ще пътува с брониран

...
Според високопоставен US източникЛидерът на КНДР ще пътува с брониран
Коментари Харесай

Ким Чен Ун планира среща с Путин в Русия

Според почитан US източник
Лидерът на КНДР ще пътува с брониран трен

Севернокорейският водач Ким Чен Ун възнамерява да посети този месец Русия за среща с президента Владимир Путин, оповестиха американски медии, базирайки се на източник от държавното управление на Съединени американски щати.

Двамата водачи ще обсъдят опцията КНДР да достави на Москва оръжия в поддръжка на войната є в Украйна, а пък Пхенян да получи от Русия съвременна технология за спътници и подводници.

Говорителят на Кремъл съобщи през вчерашния ден, че “няма какво да каже ” във връзка известията за допустима аудиенция на Ким Чун Ун в Русия. А Северна Корея към този момент не е реагирала на изявленията.

Информацията за възможната среща на двамата водачи идва на фона на известията от Белия дом, че оръжейните договаряния сред Русия и КНДР “активно напредват ”. В края на юли съветският боен министър Сергей Шойгу бе на посещаване в Пхенян, където Ким Чен Ун го разведе на ревю на арсенали, на което бяха демонстрирани и междуконтинентални балистични ракети.

“Призоваваме КНДР да приключи оръжейните договаряния с Русия и да съблюдава обществените задължения, които Пхенян е поел да не дава или продава оръжия на Русия ”, съобщи Джон Кърби - представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

Според в. “Ню Йорк таймс ” срещата сред водачите на Русия и Северна Корея ще се състои във Владивосток, където на 10-13 септември ще се организира Източният стопански конгрес. Очаква се Ким Чен Ун да пътува до Русия с бронирания си трен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР