Според високопоставен служител на отбраната на САЩ, цитиран от Файненшъл

...
Според високопоставен служител на отбраната на САЩ, цитиран от Файненшъл
Коментари Харесай

САЩ: Украинските сили си възвърнаха някои от позициите в град Херсон



Според почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, представен от " Файненшъл таймс ", украинските сили си върнаха някои позиции в южния град Херсон, който преди този момент беше под съветски надзор и в този момент още веднъж се оказва оспорвана територия.

Това може да направи доста по-трудно за Русия да стартира офанзива против стратегическото пристанище Одеса и към този момент няма признаци за сходни проекти, сподели американският представител на военното министерство.

" Видяхме информации за опозиция в региони, за които преди беше обявено, че са под съветски надзор. Не можем да потвърдим кой тъкмо управлява Херсон “, уточни той и добави: " Въпросът е, че град Херсон не наподобява по този начин солидно под съветски надзор, както беше преди. Украинците се пробват да си върнат Херсон и ние можем да считаме, че Херсон в действителност още веднъж е оспорвана територия ".

Маркиан Лубкивски, консултант на министъра на защитата на Украйна, сподели пред " Файненшъл таймс ", че украинските сили са завоювали позиции в Херсон и че съветските окупационни сили към този момент не управляват изцяло южния град.

В Харков, вторият по величина град в Украйна, украинските сили са предотвратили в допълнение напредване на съветски сили, сподели още служителят от американското министерство на защитата.

Междувременно въоръжените сили на Украйна оповестиха, че съветските войски са нанесли " ракетен удар " по Виница в Западна Украйна, като това е станало скоро, откакто съветското министерство на защитата разгласи, че военните й дейности в този момент ще бъдат ориентирани най-вече към източния район на Донбас.

" Руските окупатори нанесоха ракетен удар по територията на командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна във Виница “, оповестиха военновъздушните сили на Украйна на страницата си във " Facebook " в петък следобяд. Някои от шестте ракети са свалени от противовъздушна защита, до момента в който останалите са поразили " няколко структури, причинявайки доста заличаване на инфраструктурата ".

Атаката се случи малко, откакто съветското министерство на защитата разгласи в петък, че в началото не е имало проекти за завладяване на огромни елементи от Украйна, в това число огромни градове като столицата Киев.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати сподели, че съветските сили наподобява към този момент дават приоритет на сраженията в региона на Донбас в Източна Украйна и към този момент не организират сухопътна атака към Киев, само че е прекомерно рано да се каже дали техните " стратегически " цели във войната са се трансформирали, съобщи Ройтерс.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР