Според въззивната инстанция, правилно първоинстанционният съд е възприел, че от

...
Според въззивната инстанция, правилно първоинстанционният съд е възприел, че от
Коментари Харесай

Оставиха сина на бившия ромски лидер Румен Чолаков зад решетките


Според въззивната инстанция, вярно първоинстанционният съд е възприел, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение за авторство на действията, в осъществяването на които е упрекнат Ивайло. Според Окръжен съд - Бургас, без значение, че цената на отнетите движимости и породената щета, не са обилни, механизмът, по който са осъществени действията, възрастта на лицата, по отношение на които са били ориентирани дейностите на Чолаков и характерът на упражненото върху тях психическо влияние, свидетелстват за смелост и фамилиарност на осъществената от обвинения демонстрация.

Данните по делото са посочили на първоинстанционния съд и на въззивната инстанция, че е налице съществуване на заплаха, в случай че деецът е на независимост да се укрие и да препятства срочното и законосъобразно привършване на воденото против него наказателно произвеждане. Окръжен съд - Бургас прави тези заключения с наличните по делото данни, установяващи, че Ивайло не се е явил пред органа по следствието, макар постоянното му приканване на адреса, на който живее и се е наложило осъществяването на дейности по насилственото му довеждане.

От приложената информация за съдимост на Ивайло Ч. се открива, че същият е с обременено правосъдно минало - осъждан за осъществени закононарушения както против собствеността, по този начин и против личността на жителите. Това, съгласно въззивната инстанция демонстрира, че обвиненият е персона със повишена степен на социална заплаха. Престъпната активност, за която се води актуалното следствие, е осъществена от Ивайло в границите на изпитателния период по предходното му наказание. Очевидно е, че подхванатата против обвинения наказателна принуда, не е оказала целеното от закона превъзпитание. В случая данните за съдимост на Чолаков свидетелстват за одобрени в него незаконни привички.

Определението на Окръжен съд - Бургас е дефинитивно и не предстои на обжалване или протестиране.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР