Според вътрешни документи, цитирани от Financial Times, Binance, най-голямата борса

...
Според вътрешни документи, цитирани от Financial Times, Binance, най-голямата борса
Коментари Харесай

Binance предполагаемо крие връзки с Китай

Според вътрешни документи, представени от " Financial Times ", Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е скрила връзките си с Китай, макар че твърди, че е напуснала страната през 2017 година след регулаторните ограничения на Пекин.

Съобщава се , че борсата е наредила на чиновниците си да прикрият наличието в Китай, като до 2019 година е имала деен офис в континенталната част на страната и е употребила китайска банка за погашение на заплати. Твърди се, че Binance е инструктирала чиновниците си да признават единствено за офиси в Малта, Сингапур и Уганда и да заобикалят споменаването на други места, в това число Китай.

Твърди се, че платформата е присъединила указания в документите за включване на новите чиновници в Китай да конфигурират виртуални частни мрежи на своите устройства, с цел да прикрият китайското си наличие.

Binance дава отговор на известията

Binance изрично отхвърли изказванията, че нелегално е обслужвала клиенти в Съединени американски щати и е прикривала връзките си с Китай. Говорител на борсата съобщи, че бизнесът не оперира в страната и няма технологии, в това число сървъри или данни, основани там.

Говорителят също по този начин назова информацията на анонимните източници и съобщи, че тя погрешно разказва интервенциите на компанията. Financial Times не можа да откри дали китайските офиси, представени във вътрешните известия на компанията, към момента са дейни.

Въпреки това, съгласно някогашен чиновник, представен от изданието, доста от разработчиците на борсата към момента са в Китай.

Регулаторни провокации пред Binance

Борсата е подложена на все по-засилен регулаторен надзор, като Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC) я съди по обвинявания, че нелегално е обслужвала клиенти в Съединени американски щати. Това не е първият път, в който Binance попада под обстрела на регулаторните органи, с следствия от страна на CFTC, Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC), Службата за вътрешни доходи (IRS) и федералните прокурори.

Регулаторният напън върху Binance и други тържища за криптовалути евентуално ще се усили, като се появиха опасения по отношение на евентуалното им потребление за пране на пари, финансиране на тероризма и други противозаконни действия.




Отговорът на Binance на регулаторните провокации

Въпреки регулаторните провокации, пред които е изправен борсата, основният ѝ изпълнителен шеф, Чанпен Джао, остава оптимист за бъдещето на криптовалутите.

В неотдавнашна блог обява той написа:

Binance също по този начин постави старания да усъвършенства ограниченията си за сходство и сигурност, в това число като назначи някогашния престъпен следовател от Министерството на финансите на Съединени американски щати Грег Монахан за собствен световен чиновник, отговарящ за докладването на изпирането на пари.

Неотдавнашните отчети за хипотетичните връзки на Binance с Китай акцентират провокациите пред промишлеността на криптовалутите и нуждата от по-голяма бистрота и ограничения за съблюдаване на разпоредбите.

Увеличаващият се регулаторен надзор върху Binance и други тържища за криптовалути евентуално ще продължи и тези платформи ще би трябвало да работят в тясно съдействие с регулаторите, с цел да отговорят на техните опасения.

Въпреки че бъдещето на криптовалутата остава нестабилно, възходящото приемане на Биткойн и други цифрови активи от страна на главните компании и институционалните вложители допуска, че те са тук, с цел да останат.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР