Според социологията ние навлизаме в нова политическа криза. Това каза

...
Според социологията ние навлизаме в нова политическа криза. Това каза
Коментари Харесай

Кольо Колев: Управляващите са в остро противоречие с желанията на обществото

Според социологията ние навлизаме в нова политическа рецесия. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Кольо Колев, притежател и шеф на социологическа организация. " Ако предходната политическа рецесия, която беше учредена на това, че партиите не могат да намерят обикновен консенсус между тях да сформират държавно управление, то в този момент те откриха този консенсус, сформираха държавно управление, само че този консенсус влиза пък в остро несъгласие с желанията на обществото. Както по повод да кажем на Украйна, по този начин и по повод да вземем за пример на референдума за еврото, във връзка с приемането на самото евро. Ако щете даже и други неща, като офанзивите против президента, който е най-популярната фигура от всички политици ", добави Колев.

Според него, се получава изострен дисонанс сред това, което хората желаят и считат, че е вярно, и това, което политически ръководещият хайлайф им предлага. Огромната маса от хората споделят, че би трябвало референдум за еврото, политическият хайлайф споделя " Вие сте простаци! Гледайте си работата, не ги разбирате тия работи, няма да има референдум “. Хората споделят " Не щем евро “, другите споделят " Еее, в този момент по този начин го направихме тоя бюджет, че всичко ще цъфне и ще върже и сме подготвени за еврото “.

По отношение също оръжието за Украйна и всички тези неща – хората споделят " Чакайте, би трябвало да седим оптимално отдалечено от всичко това, не да поддържаме Украйна, не да поддържаме Русия, а да бъдем оптимално дистанцирани в този спор “. Вместо това, ръководещият хайлайф споделя: " Ето тук би трябвало да се наредим от вярната страна на историята и колкото се може, дори и това, което не можем, да го дадем в името на войната “.

" Всичко това нещо основава голямо напрежение сред ръководещото политическо болшинство и всеобщите настроения в обществото. Разбира се, всичко това – на фона на възходящите терзания за това къде върви светът и къде върви Европа. Определено единствено за три месеца процентът на хората, които се опасяват, че светът от ден на ден и повече се доближава до нова международна война, се е нараснал с 16% и сега това са половината от популацията на страната. Виждаме внезапен спад при доверието към обединението " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “. Тяхното държавно управление се прави оценка извънредно отрицателно, още повече, имайте поради, че това е едно ново държавно управление ", добави Кольо Колев.

По думите му, нормално всяко ново държавно управление стартира с доста по-висок % на доверие и вяра, въплътена в него. В случая единствено 20% от хората заявяват такава вяра, а огромната част, 40 и няколко %, споделят " Абе, не, не е това нещо държавно управление, да си върви “. Имаме фрапантен спад при " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “, които към този момент се намират единствено на 2,5% пред дишащите им във врата " Възраждане “, които ясно печелят от своята опозиционност. Виждаме явна реанимация на " ИТН “, също евентуално въз основата на острата им опозиционност. Така че картината е друга и тя не демонстрира нещо трайно, а противоположното.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР