Според съветникът в Ред Бул д-р Хелмут Марко, по-голямата заплаха

...
Според съветникът в Ред Бул д-р Хелмут Марко, по-голямата заплаха
Коментари Харесай

В Ред Бул се притесняват повече от Мерцедес

Според съветникът в Ред Бул доктор Хелмут Марко, по-голямата опасност през сезон 2023 е Мерцедес, а не Ферари.

" Сребърните стрели " имаха сложен сезон през актуалната година и взеха единствено една победа, дело на Джордж Ръсел в Гран При на Бразилия. 

Д-р Хелмут Марко обаче има вяра, че точно Мерцедес ще е по-сериозният кандидат на Ред Бул следващата година, макар че през този сезон Ферари бе най-близо до " биковете ".

Макс Ферстапен победи като международен първенец за втора поредна година и завоюва цели 15 надпревари от календара на 2022-а година, което е и безспорен връх. 

Когато Хелмут Марко бе запитан за идващия сезон и кой тим ще се опълчи най-вече на Ред Бул, той отговори: " Мерцедес, сигурно. Те са по-стабилният тим и имат Люис Хамилтън ".

" Ние се възползвахме от стратегическите неточности на Ферари, неприятният им шанс и проблемите с мотора. По време на сезона те развиваха болида си, само че той използваше от ден на ден и повече гумите, което ни даде преимущество в надпреварите. След три съревнования бяхме с 46 точки обратно... " Сега или в никакъв случай " - по този начин размишлявахме ", показа Хелмут Марко за към този момент миналата акция във Формула 1.

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР