57-годишен мъж от Пловдив е в неизвестност вече близо шест

...
57-годишен мъж от Пловдив е в неизвестност вече близо шест
Коментари Харесай

Къде е Иван? Виждали ли сте го? ВИДЕО


57-годишен мъж от Пловдив е в неопределеност към този момент близо шест месеца. Иван Кацаров е видян последно в края на декември в квартал „ Кичук Париж “, където е  живеел и оттогава никой не го е виждал. Мъжът неотдавна е разгласен за търсене от полицията,  по сигнал на  негови близки и съседи, които се свързаха с екипа ни с молба за помощ. По думите им,  той е жертва на имотна машинация и с него се е случило нещо неприятно. Имат ли съображение да считат по този начин? Разказва Тина Ивайлова:



Срещали  ли сте го? Снимките, които ви демонстрираме във видеото са на Иван Кацаров. Той е  57 години. За последно хората са го виждали в квартала, в който живее по Коледа. Живеел е в апартамент, който сега се ремонтира от нови притежатели, тъй като е продаден. Продадени са и още два жилището на Кацаров.



Преди години мъжът наследява няколко парцела от родителите си, които са умряли. Няма жена и деца. Единствените родственици, с които поддържа връзка са братовчед му, който също се споделя Иван Кацаров и неговият наследник Димитър. Мъжът обаче от дълги години живее в Съединени американски щати. Виждали са се веднъж в годината и през останалото време връзката им е единствено по телефон. Разказва, че братовчед му е алкохолно подвластен и не разполага с доста средства.



„ Има положително обучение и не е елементарен, изобщо не е елементарен човек. След гибелта на неговата майка през 2007-ма година, той остава изцяло самичък, няма брат, няма сестра, в никакъв случай не се е женил и няма деца. Живее самичък и това ме кара да мисля, че това е идеалния човек за имотна машинация И като си дойда в България, нормално го взимах при мен на топло, да го нахраним. Просто гледал съм да му оказа помощ. Аз последно съм го чувал и виждал на 24 декември, откогато му пратих едни пари за Коледа, да има да си купи нещо. От тогава не съм го виждал, нито съм го чувал. За мен е обикновено, тъй като някой път не съм го чувал доста дълго време, само че аз знам, че той няма телефони, няма акумулатори. Викам на сина ми: „ Звънни на братовчеда. “ И той вика: „ Баща ми звъня, само че телефона все едно, че му е фиктивен, спрян или нещо такова. “ Викам му: „ Иди малко там през махалата да видиш кво става! “  И по този начин сина ми подаде сигнал. “, споделя братовчедът, който също се споделя Иван Кацаров.



След Коледните празници не са го виждали и съседите на Иван. Търсят го, даже някои от тях пробват да пуснат сигнал, че е липсващ в 1-во районно управление (на МВР) в Пловдив. От там в началото им споделят, че това не би могло да се случи, тъй като не са близки родственици. Ето част от техните разкази:



„ Продаде трите жилището. И трите са продадени за 100 хиляди лв..

„ Много добър човек. Нищо неприятно не съм видяла аз, не е създавал проблеми. “



„ Нищо не правеше индивида. Нито закачеше някой, да кажеш да краде, да лъже, да проси. Чист, подреден ходеше. “

„ И да пие нищо не прави нито да каже на някой, нито подвига аларми да тормози хората, нищо. Абсолютно добродушно момче. “



„ Добро момче беше. Пияно но положително. Вечно беше подреден, почистен, сресан. Къде изчезна по този начин внезапно, от раз. дали е жив, дали е здрав, къде е, това ни интересува. Другото, то единствено ще се разбере. “

„ Викам да са го напили да подпише нещо, но той толкоз парцели има. Брацигово има там парцели. Жал ми, тъй като го одобрявам момчетo. “

„ От известно време в жилището му не свети. И след една седмица почти, една моя клиентка на магазина идва и споделя, че си е купила апартамент. Попитах я дали е от Иван, тя сподели, че не познава подобен Иван. Купила го от едни момчета от Пазарджик. Идват и другите съседи и ме питат за него и към този момент не знам какво става. Идваше безшумно и добродушно си пиеше индивида, и на никой нищо неприятно не правеше. Беше доста добър човек. Алкохолно подвластен, само че доста добър. “разказва Мими Гяурова.



„ Бяхме положителни другари, идваше при мен, давах му закуски. Предлагах му да си продаде единия апартамент, да живее като хората. Той  обикаляше, събираше шишета и викаше нищо няма да продам. Отиваше там да работи за 5 лв., и като му отворя тематиката да продаде единия апартамент да живее, е дай да приказваме за нещо друго, обръща тематиката. Той не искаше чисто и просто да продава нищо. Аз му се карах да хвърли най-малко на майка си облеклата или да ги подари на някой, да ги носят. Вика: „ Не, доста са ми скъпи! “ И нищо не даваше. За това къщата му беше цялостна с облекла, килими, то не може да се влизаше там и не продаваше нищо. “, спомня си другар на Иван.



Че не е желал да продава нито един от парцелите си, знае всеки, който познава Иван Кацаров. Какво го е предиздвикало да промени решението си? Това в  момента е обект на следствие от полицията в Пловдив. От информация в имотния указател и организация по вписванията разбираме, че и трите жилището, които са били благосъстоятелност на Иван са продадени от него  в един и същи ден евентуално посредством ипотека  още през октомври месец предходната година. Продадени са на една и съща компания със седалище в Пловдив. Два от жилищата към този момент са препродадени от тази компания на трети лица и са с нови притежатели. Според съседите сумата за трите жилището, преведена  по новооткрита сметка на Иван Кацаров  е 100 хиляди лв..  Тази информация потвърдиха и проверяващите. Той ли е усвоил парите обаче? Това също е обект на следствие.



До последно, преди да изгубят следите му, Иван Кацаров живее в този апартамент на ул. „ Васил Ихчиев “, който е препродаден от компанията, купила и трите му жилища, за 53 хиляди евро.



„ Първата компания е била подправена съгласно мен. За 2 седмици го продадоха на тези притежатели. Не ми е споменавал, че желае да продава жилището. Той си живееше тук. После пристигна една брокерска компания. Каза, че го продават. Дойдоха доста хора. Идваха, излизаха. Накрая тази компания го продаде на сегашната собственичка. “, споделя Николай, който живее в прилежащия на Иван апартамент.



„ Зимата знам, че беше тук. В другия апартамент откъм гърба не можело да живее, сподели, че тук ще живее зимата. Последно го видях с едни багажи. Пак беше замотан. Тези го взимаха с тая немската регистрация на колата. Последно време те доста го взимаха. Почти всеки ден, чакаха го. “, спомня си различен комшия.

За над 50 хиляди евро е препродаден и различен апартамент на Иван Кацаров. Намира се на улица „ Георги Кондолов “. В момента се продава и апартамент в къща на улица “Пере Тошев “. Обявената цена е 69 хиляди евро.

„ Видях тука, че изнасят багажа, крещя кво става? От 15 години го познавам, в никакъв случай не е казвал, че ще продаде нещо. Странна работа. И да го беше продал, щеше да се върне, да вземе някоя дреха. На майка му облеклата, нещо спомен, а той го няма, въобще. “, споделя различен комшия.

 

Имаме спогодба за среща със притежателя на компанията, купила и трите жилището на Иван Кацаров за сумата от 100 хиляди лв.. Надяваме се от него да разберем по какъв начин са станали покупко-продажбите, и каква е повода Иван да продаде и трите си жилището на стойност доста по-ниска от пазарната?

Иван Кацаров не е напускал страната, потвърдиха от полицията. В Брацигово, където също има къща, никой не го е виждал от месеци. Не са го срещали и край Равногор, където има бунгало.

От Съединени американски щати братовчедът на Иван направи послание, с което помоли всеки, който има информация за него да спомага.

„ Аз се тормозя за най-лошото, нека не съм прав. Макар, че имаше три жилището, той в никакъв случай не е желал да ги продава и това ме довежда на мисълта, че може да е излъган. Искам да помоля хората от цялата страна, най-много от Пловдив и от квартал Кючук Париж, където много хора го познават, в случай че имат някаква информация и схванат за него за братовчед ми Иван, апелирам да се обадят на телефон 112 или в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи. Благодаря на всички за поддръжката и съдействието. “

Продължаваме да следим този случай!
--> Напишете коментарИме:* -->  captcha Текст:* -->

--> Изпрати iframe,.fb-comments,.fb-comments span { width: 100%!important; }
Виж ощеКак реагираха институциите? ВИДЕО 08:43 27.04.2024 130630 На сайта GlasNews и в рубриката „ Глас с Тина Разследване: ВИДЕО 11:55 14.04.2024 751215 Във видеото ви демонстрираме по какъв начин лекар, който е специализант-хирург се пробва да 08:33 24.03.2024 220018 След задържането  на Рангел Бизюрев Цалапица още веднъж излиза на митинг Разследване: Част 2. Всичко за схемата „ Ет " 08:22 10.03.2024 114240 Преди време ви разказахме за това по какъв начин един парцел, оценен за милиони е добит Разследване ЧАСТ 2: 08:31 11.02.2024 159063 Полицията и прокуратурата започнаха следствие след репортаж на екипа Осем месеца след нещастието на бул.„ Сливница " 08:57 04.02.2024 115410 Осем месеца след жестоката злополука при която починаха двамата влюбени Ани и 08:45 19.05.2024 0 33 08:30 19.05.2024 0 946 08:10 19.05.2024 0 421 08:06 19.05.2024 0 705 08:00 19.05.2024 0 647 АнкетаДаНе
--> Най-четениНай-коментирани 11:00 16.05.2024 0 292194 09:00 14.05.2024 2 260368 10:45 16.05.2024 0 181443 23:58 16.05.2024 1 140078 09:21 14.05.2024 1 99172 Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР