Според публикация на платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock от 18

...
Според публикация на платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock от 18
Коментари Харесай

Етериум: Предлагането намалява през 2023 г. – активът се превръща в дефлационен

Според обява на платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock от 18 март в света на криптовалутите се следи доста развиване, защото през 2023 година предлагането на Етериум е понижено с 66,000 ETH.

Тази смяна е вследствие на събитието, наречено, което се случи през септември 2022 година Тогава Етериум  премина към консенсусен Proof-of-Stake (PoS) механизъм.

Новият механизъм изгаря част от таксите за транзакциите на ETH, което води до дефлация на Етериум.

За тези, които не са осведомени с този термин, дефлационната валута се отнася до тип валута, чието предложение понижава с течение на времето, за разлика от инфлационните валути, при които предлагането на валута се усилва с течение на времето.

Тази специфичност прави дефлационните валути изключително привлекателни за крипто запалянковците, които търсят нищожни цифрови активи, защото съгласно тях оскъдността може да увеличи цената на актива.

Освен това актуализация, известна още като, е планувана да влезе в деяние на 12 април 2023 година

Най-значимото усъвършенстване в този ъпгрейд е Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4895, което ще разреши тегления на заложените (стейкнатите) токени в главната мрежа от валидаторите.


 


Това е извънредно значима функционалност, която беше пропусната по време на прекосяването на Етериум към PoS консенсус през септември предходната година, след Сливането.

Към момента на писане на публикацията ETH се търгува на цена към $1,817, като през последните седем дни е регистриран стабилен растеж от 26%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР