Според организаторите на протеста с решението на Конституционния съд за

...
Според организаторите на протеста с решението на Конституционния съд за
Коментари Харесай

Неколцина симпатизанти на Възраждане блокираха пътя за ГКПП Гюешево

Според уредниците на митинга с решението на Конституционния съд за референдума за лв. е погазена демокрацията в България
Костадин Костадинов видя продължаващи митинги в цялата страна

Малобройна група последователи на " Възраждане " от Югозападна България блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт " Гюешево ". На място са последователи на партията и депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев.

Протестът е провокиран от решението на Конституционния съд (КС) от четвъртък. С него беше отхвърлено настояването на 49 народни представители да бъде открита противоконституционност на решението на Народното събрание, който не позволи производство на народен референдум за опазване на българския лев до 2043 година.

Според уредниците на митинга с решението на Конституционен съд е погазена демокрацията в България.

Няма да възпрепятстваме хората, които бързат, просто желаеме да покажем гражданската си позиция, както и на всички тези хора, които дадоха гласа си в проведения от нас референдум, сподели Цвета Рангелова.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Мястото на митинга не беше оповестено авансово, като участниците в протестната акция се събраха в Кюстендил, откъдето потеглиха към граничния пункт.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" Вчера Министерство на вътрешните работи предизвести Възраждане да не стачкува. Не за първи път пишем история, и в това отношение още веднъж сме първи. За първи път полицията непосредствено и намерено заплашва българския народ. Е, ние сме свободни индивиди от свободен народ и нямаме желание да изпълняваме нарежданията на непознатата агентура, ръководеща Министерство на вътрешните работи. Нещо повече, призоваваме Министерство на вътрешните работи да съблюдава законите и конституцията на страната и да извършва нарежданията на българските жители ", написа в профила си във Facebook водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
По думите му протестите на " Възраждане " не престават през днешния ден в цялата страна.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР