Според официални лица нови руски удари са нанесени по градове

...
Според официални лица нови руски удари са нанесени по градове
Коментари Харесай

Нови руски удари парализираха енергийната инфраструктура на Украйна

Според публични лица нови съветски удари са нанесени по градове в Украйна , като това е последната от поредицата офанзиви, които са парализирали украинската енергийна инфраструктура.

" Две крилати ракети бяха свалени над Киев. Информацията за възможни жертви и вреди е в развой на уточняване ", оповестиха районните управляващи в Киев, откакто управляващите в централния град Днепър и черноморския център Одеса също оповестиха за съветски удари. 

Удари са нанесени по южната украинска Одеска област и град Днепър за пръв път от седмици насам, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нахлуване на фона на опасенията, че Москва е почнала следващия огромен ракетен обстрел, заяви Асошиейтед прес.

В Одеска област е била изумена инфраструктурна цел, заяви губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за опасност от " масиран ракетен обстрел " на цялата територия на Украйна.

За голям брой детонации се оповестява и в Днепър, където са развалени два инфраструктурни обекта и е ранен минимум един човек, съгласно заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна защита са се задействали и в централната част на Киевска област, заяви губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и Ровненска области приканиха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата опасност от ракетни удари.

Във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата до момента офанзива против украинската енергийна инфраструктура, вследствие на която ракета попадна и в Полша. 

С наближаването на зимата Русия все по-често прибягва до офанзиви против украинската енергийна мрежа, до момента в който загубите ѝ на бойното поле нарастват.

Последната офанзива беше осъществена, откакто дни наред украинците ликуваха в резултат на един от най-големите военни триумфи - отвоюването на южния град Херсон предходната седмица.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак назова ударите по енергийни обекти " наивна тактичност на страхливи неудачници ".

В Телеграм той написа: " Украйна към този момент устоя на извънредно тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха съветските страхливци''. Ермак прикани украинците да не подценяват сирените за въздушна паника.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР