Според областния управител на Русе културата на пътя е преди

...
Според областния управител на Русе културата на пътя е преди
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Време е да осъзнаем, че правилата по пътищата трябва да се спазват

Според регионалния шеф на Русе културата на пътя е на първо място въпрос на персонален нрав

Днес означаваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Инициативата е на Организация на обединените нации, а в нея се включват държавни и неправителствени организации от целия свят.

Сред сътрудниците на самодейността в страната и през тази година е Областната администрация в Русе. Фокусът на актуалната компания е подложен върху „ Справедливостта “. Според регионалния шеф Анатоли Станевкултурата на пътя е на първо място въпрос на персонален нрав и отговорност както към самите нас, по този начин и към другите в обществото.

„ Крайно време е да осъзнаем, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават. Трябва да създадем по този начин, че вниманието на хората по тази тематика да не е единствено в ден като днешния, а то да бъде непрекъснато ангажирано “, разяснява Станев. Той смята, че измежду националните цели би трябвало да бъде и възстановяване построяването и поддържането на пътищата, както и цялостната организация на превоза.

По публични данни всяка година на пътя умират 1.350 хиляди души, а десетки милиони са ранени разследване на пътни произшествия. Цифрите удостоверяват термина, с който Световната здравна организация /СЗО/ назовава протичащото се по международните пътища – „ пандемия “. Тя има опустошително влияние за страни, общности и фамилии и единствено с общи и координирани дейности можем да реализираме устойчиви резултати.

Полицейската статистика демонстрира, че от началото на годината до края на предишния месец в Русенско са регистрирани 868 произшествия. При 291 от тях са ранени 374 души, а 24 са починали. В съпоставяне със същия интервал на предходната година броят на пътните катастрофи е повишен с 36, на ранените с 56, както и на починалите, които са с шестима повече. При 12 произшествия от началото на годината водачите са управлявали транспортното средство след приложимост на алкохол. При тези катастрофи са ранени 19 души, а един е умрял. Според Министерство на вътрешните работи най-вече тежки катастрофи настъпват в дните понеделник и петък и в часовия период сред 17:00 и 19:00 ч.

СЗО възнамерява през новото десетилетие, т.е. до 2030-а, Световният ден да има значима роля за разпространение на следствията от тази пандемия и потребността от координирани дейности, които да оказват помощ за постигането на задачата за понижаване на жертвите по пътищата с 50%.

Началото на самодейността е сложено през 1995 година от Европейската федерация на жертвите при ПТП (FEVR), като през първите години се отбелязва единствено на Стария континент. Много бързо добива световна известност и през 2005-а е разгласен с резолюция на Организация на обединените нации за Световен ден за възпоменание, който се отбелязва всяка година на третата неделя от месец ноември.

Припомняме, че Областната администрация в крайдунавския град постоянно поддържа сходни начинания, като нееднократно е провеждала взаимни осведомителни акции със силите на реда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР