Според него се изпълнява чутото от записа на ППКатегорично в

...
Според него се изпълнява чутото от записа на ППКатегорично в
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за чистката в МВР: Прави се по политически причини, идват местни избори


Според него се извършва чутото от записа на Политическа партия

Категорично в Министерство на вътрешните работи има чистка, нямало искания към работата на шефовете, аргументите за промяната им била чисто политическа. Това съобщи пред бТВ някогашният длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той счита, че с уволненията във вътрешното ведомство се търси реализация на чутото в записа на среднощното съвещание на изтеклия в медийното пространство запис на Политическа партия и казаното там: „ Нашето Министерство на вътрешните работи да провежда изборите “.

Вчера шефове на регионални дирекции бяха викани в Министерството на вътрешните работи на среща с министър Калин Стоянов, като им беше предлагано да освободят постовете си и да ги преназначат на други позиции.

„ Знам, че с част от шефовете е разговаряно и ненужно им е казано, че няма никакви искания във връзка с професионалните им качества, само че аргументите за промяната им били политически. Когато по политически аргументи се сменят хора, които си правят работата, поражда въпросът „ за какво? “, сподели Демерджиев.

По думите му ясният отговор, който може да се даде, са идните локални избори – „ до локалните избори евентуално ще бъдат свалени съвсем всички регионални шефове “.

Демерджиев съобщи, че откакто в медиите изтича информация за готвените рокади, част от уволненията са били прекратени.

„ Някои от тях са извикани и безусловно им е казано да не помнят водения диалог. Но аз съм уверен, че те ще бъдат заменени, просто няма да бъдат заменени в този момент, няма да бъдат заменени едновременно “, счита той.

Почти всички извикани шефове през вчерашния ден са били хора, назначени от Бойко Рашков, съобщи още някогашният длъжностен министър.

„ Очевидно те са несъответствуващи “. 

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР