Според него България трябва да се върне към настояването да

...
Според него България трябва да се върне към настояването да
Коментари Харесай

Бивш заместник министър на външните работи за палежа в Битоля: Той се случва точно в определено време

Според него България би трябвало да се върне към настояването да се раздели преговорния развой с Европейски Съюз със Северна Македония и Албания, това да бъде напън върху Северна Македония, с цел да премисли позицията си. 

Това не е случай на случай, той се случва тъкмо в несъмнено време, тъкмо когато идва на посещаване канцлерът на Германия, уточни в предаването " Тази събота " по БТВ Милен Керемедчиев - някогашен заместител министър на външните работи. Той разяснява подпалването на българския културен център в Битоля. 

" Изборът тъкмо този човек да извърши палежа също не е инцидентен – той е доста известен в Северна Македония, тъй че поддръжката за него е огромна, той не е експерт в това, което прави. И осъществяването и причинителят са доста добре подбрани и това е откровена провокация ", счита той.  

" Войната в Украйна даде доста сериозен напън върху това да бъде понижено съветското въздействие на Балканите. То е извънредно мощно, в това число и в България ", означи и историкът доцент Спас Ташев.

" Вижда се, че натискът на съветските служби към нашия политически живот извънредно мощен. Това се случва и през Сърбия, която доста интензивно придърпва към себе си Северна Македония. В това число и тяхната православна черква, която призна за автокефална ", уточни той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР