Според него ако бяхме по-активни във ваксинацията, щяхме да сме

...
Според него ако бяхме по-активни във ваксинацията, щяхме да сме
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Не научихме обществото, че носенето на маски няма нищо общо със затваряне на усти

Според него в случай че бяхме по-активни във имунизацията, щяхме да сме в по-добра обстановка сега.

Той дефинира ограниченията против Коронавирус, които се ползват от здравните органи, като „ рационални на този стадий “.

„ В Западна Европа има много случаи и има вълна на COVID-19, в това време има доста имунизирани и натискът на здравните системи е относително невисок. Този вид на вируса е по-лек, сравнен с предходните разновидности, от предходните години. Всички там са в очакване през септември и октомври да има малко по-сериозни ограничения “, изясни пред БНР доктор Илиев.

„ Всички се надявахме есента да има по-добри разновидности на имунизациите (за бустер), става известно, че старите са най-хубавото, което имаме. Не можем да сме сигурни, че ще има такива “, разяснява още той. Затова медикът предложи слагане на втора бустерна доза в този момент.

„ Моят съвет е да се слагат и ваксини на деца, с известно внимание при момчетата сред 10 и 28 години - там бих предложил една доза, тъй като има риск от затруднения със сърцето, въпреки и преходни “, уточни още експертът.

„ Безвредността на имунизациите е потвърдена изрично “, акцентира доктор Илиев и добави, че тематиката за сигурността на имунизациите против COVID-19 към този момент на никое място не се разяснява в Западния свят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР