Според министър-председателя това действие на граничните власти не нарушава правата

...
Според министър-председателя това действие на граничните власти не нарушава правата
Коментари Харесай

От понеделник на всички ГКПП-та ще предупреждават за неплатени глоби

Според министър-председателя това деяние на граничните управляващи не нарушава правата на жителите:  " Единственото условие, което е сложено, е да се осведомят съответните водачи, пътуващи, че имат санкции и би трябвало да ги платят. Причината да се премине към тази акция - знаете, че огромна част от санкциите в никакъв случай не се събират и това не е задоволително. Но няма условие да се заплащат. Сега водачите, част от тях са доста съзнателни и споделят: " Аз желая незабавно да си платя ". И оттова има едно закъснение. И по тази причина говорихме с сътрудниците през почивните дни да не се употребява тази опция, тъй че да не се получават огромни натрупвания ", разяснява Николай Денков, цетеран от БНР.

Така от понеделник на всички гранични пунктове ще се осведомят водачите, които имат неплатени санкции. 

Няма условие да се заплащат санкции на границата, сподели още министър председателят.

" Част от водачите са доста съзнателни и желаят незабавно да си платят. Оттам има едно закъснение и по тази причина говорихме с сътрудниците - през почивните дни да не се употребява тази опция, с цел да не се получават огромни натрупвания. На границата с Румъния при Русе още не сме стартирали. Знаете, че те имаха народен празник на 1 декември, само че и там от 4 декември ще стартират да осведомят пътуващите ", означи Денков. 

 

, когато стана ясно, че на на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " са се образували опашки от хора, коли и рейсове. Те се оплакаха пред Българска национална телевизия, че персоналните им документи са арестувани от " Гранична полиция ", до момента в който не платят санкциите си от пътни нарушавания.

" Причината е, че шефът на " Гранична полиция " е издал заповед от през днешния ден по всички гранични пунктове на Република България да се събират санкциите. Дори и от пасажерите, освен от водачите, даже и от пасажерите, и дребните деца има в рейсовете, в колите. ", сподели Станислав Владимиров.

Днес изявленията, съгласно които персоналните документи на жители са били арестувани от " Гранична полиция ", до момента в който не заплатят санкциите си от пътни нарушавания. 

"...След осъществени констатации за извънредно доста невръчени наказателни постановления и електронни фишове за санкции, със заповед на заместник-директора на Групово дело " Гранична полиция " са дадени инструкции да се прави информация за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български жители, за по-голяма събираемост на санкциите от осъществени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата. "

" След връчване на електронен фиш или наказателно разпореждане, санкцията може да се заплати в избран период, без това да се прави незабавно на граничния пункт. Опашки са се образували заради желанието на жители да заплатят своите санкции незабавно. "

За да се облекчи пътният трафик по Граничен контролно-пропусквателен пункт, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се извършва, означи Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР