Според информацията в медиите главният изпълнителен директор на OpenAI Сам

...
Според информацията в медиите главният изпълнителен директор на OpenAI Сам
Коментари Харесай

Джим Келър отговори на плана на Сам Алтман за набиране на 7 трилиона долара за създаване на AI чипове – Мога да го направя по-евтино!

Според информацията в медиите основният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман има намерение да набере от 5 до 7 трилиона $. Те са нужни с цел да построяването мрежа от заводи. Фабрики, които да създават задоволително чипове за приложенията на изкуствения разсъдък. Това провокира огромно неразбиране в промишлеността. Дженсън Хуанг от Nvidia съобщи, че архитектурната иновация на процесорите за изкуствен интелект е по-важна от количеството на тези процесори. Сега Джим Келър, именитият разработчик на процесори, който сега работи в Tenstorrent, разработвайки AI процесори и високопроизводителни изчислителни технологии, всъщност твърди същото.

„ Мога да го направя за по-малко от 1 трилион $ “,

пише Келер в откъс в Twitter в отговор на туита на Алтман.

Планът на Алтман за набиране на трилиони долари и основаване на задоволително AI процесори за всевъзможни работни натоварвания и нововъзникващи AI компании е доста упорит. Все отново той всъщност включва коренно разширение на веригата за доставки на полупроводници, което може да докара до свръхкапацитет на производството и обезценяване на тези процесори на пазара.

Но вместо да се основава голямо количество чипове за ИИ, както Келър, по този начин и основният изпълнителен шеф на Nvidia Хуанг са на едно мнение. Те смятат, че тези процесори би трябвало да станат по-сложни. И че са нужни нови по-съвременни архитектури. Идеята е, че по-съвършените ИИ чипове от напълно ново потомство могат да заместят десетки от сегашните профилирани изчислителни ускорители.

Освен това по този метод веригата за доставка на хардуер за ИИ мощно ще се опрости. Освен това осезателно ще се се понижат разноските за сървъри и другите устройства нужни за работата на изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР