Според информация на Bloomberg, Apple работи по актуализирана версия на

...
Според информация на Bloomberg, Apple работи по актуализирана версия на
Коментари Харесай

Apple ще представи актуализиран iPad Pro с M3 процесор и OLED дисплей, за да разтърси пазара

Според информация на Bloomberg, Apple работи по обновена версия на таблета iPad Pro. В отчета се споделя, че той ще бъде пуснат на пазара през идната година, с цел да раздруса пазара на таблети, който е в бездънен спад.

Изглежда, че Apple възнамерява да актуализира доста iPad Pro за първи път от няколко години насам. Този ход е оневинен, защото целият пазар на таблети е в дълбока рецесия и стартирането на нова версия на iPad Pro може да бъде от изгода на компанията. Някога устройството се разглеждаше като евентуален правоприемник на Mac, само че в този момент iPad генерира минимум доходи за Apple измежду всички съществени бизнес сегменти на компанията.

През последното тримесечие продажбите на iPad спаднаха до най-ниското си равнище от началото на пандемията през 2020 година. Според анализатори от IDC, доставките на устройствата на Apple са спаднали със 17% през второто тримесечие на тази година. В последния си финансов доклад Apple изяснява спада в продажбите на таблети с по-успешния интервал година по-рано, дължащ се на стартирането на новия iPad Air, само че очевидно има по-съществен проблем.

Подобно на персоналните компютри и преносимите компютри, продажбите на таблети спаднаха откакто внезапно се усилиха по време на пандемията. На процедура всички огромни производители, в това число Samsung и Lenovo, означиха спад. Потребителите просто нямат потребност да купуват нов таблет или да обновяват остаряло, само че към момента функционално устройство. Освен това доста консуматори купуват смарт телефони с по-голям екран, което понижава нуждата от таблет.

В случая с Apple рецесията в сегмента на таблетите се дължи и на някои решения на компанията. Напоследък iPad-ите получиха единствено незначителни актуализации, като пуснатият през октомври предходната година бюджетен iPad от 10-то потомство беше „ най-атрактивният “ модел от години насам. iPad Pro не е виждал революционна актуализация oт 2018 година насам, а обновена версия на iPad mini не е излизала от 2 години. Тези и няколко други аспекта доведоха до спад в сегмента на iPad.

Въпреки това Apple продължава да се оправя по-добре от множеството си съперници в сегмента. Компанията продължава да бъде неоспорим водач на международния пазар на таблети с дял от 37% в края на последното тримесечие. По данни на IDC, Xiaomi се е трансформирала в единствения огромен производител на таблети, който е съумял да усили продажбите на устройства от тази категория с 42% през последното тримесечие. Xiaomi е продала към 1 милион устройства през тримесечния интервал, до момента в който Apple е продала съвсем 11 милиона iPad-а през същия интервал.

Добрата вест за Apple е, че компанията има късмет да съживи пазара, като пусне нови версии на iPad Pro през идната година. Разработени под кодовите имена J717, J718, J720 и J721, моделите ще получат процесор M3 на Apple. Те ще бъдат и първите таблети на Apple с 11-инчов и 13-инчов OLED екран. Очаква се да бъде пусната и обновена клавиатура Magic Keyboard, която ще направи таблета по-подобен на преносим компютър.

Вероятно появяването на новите модели iPad ще даде подтик на продажбите на таблети на Apple за известно време, само че не очаквайте те да бъдат оповестени идващия месец на събитието за показване на новите iPhone-и и Apple Watch. Най-вероятно обновеният iPad Pro ще бъде публично показан напролет или при започване на лятото на идната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР