Според Евгений Пригожин, ръководител на частната военна компания Вагнер, руската

...
Според Евгений Пригожин, ръководител на частната военна компания Вагнер, руската
Коментари Харесай

Пригожин: Руските военни се къпят в кръв, но Кремъл мълчи за това

Според Евгений Пригожин, началник на частната военна компания " Вагнер ", съветската войска се отдръпва от няколко бранша на юг и изток в Украйна. Това влиза в несъгласие с изказванията на Кремъл, които настояват, че украинската контраатака е неуспех. Във видео, оповестено в " Телеграм " от пресслужбата на Пригожин, той споделя, че съветската войска се изтегля в секторите на Запорожка и Херсонска област, до момента в който украинските въоръжени сили напредват. Той също по този начин показва, че врагът прониква все по-надълбоко в отбраната на Русия в Бахмут, написа Българска телеграфна агенция.

Според Франс прес, думите на Пригожин не могат да бъдат тествани от самостоятелен източник, само че те опонират на заявките на съветския президент, Владимир Путин, и министъра на защитата, Сергей Шойгу, които настояват, че съветската войска отблъсква украинските набези. Въпреки това, Пригожин декларира, че съветските военни " се къпят в кръв " и това може да се пояснява като индикация за съществени загуби, които те понасят.

Пригожин упреква съветските олигарси, че имат потребност от война, до момента в който Киев, съгласно него, е подготвен за съглашение. Въпреки че думите на Пригожин не могат да бъдат без значение доказани, фактът, че президентът Путин се изрича повече от един път за обстановката на бойното поле, подсказва, че Москва взима съществено украинската контраатака.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР